Azt akarják a magyar emberek, hogy Orbán Viktor Magyarország után Európa királya is legyen

  • narancs.hu
  • 2017. március 24.

Villámnarancs

Persze ott van még a FIFA és a Nőtanács is: újabb csodálatos kutatás a Nézőponttól.

A nagyszerű tudományos intézet természetesen a Magyar Idők felkérésére végezte áldásos kutatását, melyből kiderül, hogy mennyire elkötelezetten uniópárti a magyar ember, egyszersmind rajta tartja a szemét a világ folyásán, s elégedetlen a vezetéssel. Jobb vezetés kéne az Európai Uniónak, mer’ rossz irányba mennek a dolgok.

S ki a jobb?

Na, ki? Súgjunk? Ki lát másként mindent, mint az unió jelenlegi vezetése. Ki a mi vezérünk? Na ugye! Mindez lírába (és módfelett kreatív magyar helyesírásba) foglalva:

„A teljes felnőtt népesség kétharmada (66 százalék) szerint inkább rossz irányba mennek a dolgok Európában, ennek ellenkezőjét mindössze a megkérdezettek ötöde (21 százalék) gondolja. Leginkább a baloldali (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) szimpatizánsok megosztottak a kérdésben, 57 százalékuk ugyanakkor szintén elégedetlen Európa helyzetével és csak 40 százalékuk vélekedik pozitívan.

false

 

Fotó: Néz?pont Intézet

Mindez a brüsszeli Uniós vezetéssel való elégedetlenségére vezethető vissza, e téren tízből közel hatan (56 százalékban) számítanak elégedetlennek. E kérdésben is

megosztottak a baloldali szimpatizánsok,

a brüsszeli vezetéssel viszont körükben is alig többen elégedettek (48 százalék), mint ahányan elégedetlenek (44 százalék).

Tízből hét megkérdezett (73 százalék) egyébként úgy véli, Magyarországnak nem kell kilépnie az Európai Unióból. E kérdésben leginkább a Jobbik szimpatizánsai megosztottak – korábban a pártok közül egyedül a Jobbik utasította el hazánk uniós tagságát – de még körükben is elsöprő többségben vannak a tagságot pártolók (72 százalék) a kilépést pártolókkal szemben (24 százalék). A magyarok többsége által megfogalmazott Brüsszel-kritika így nem jár együtt az ország Uniós tagságának ellenzésével.”

Oszt’ jónapot’!

Figyelmébe ajánljuk