Brit képviselő az Orbán-rendszer antiszemitizmusáról - a magyar nagykövet kiakadt

  • narancs.hu
  • 2021. február 4.

Villámnarancs

Kumin Ferenc válaszokat követelt. Megkapta.

"Zarah Sultana a westminsteri parlamentben a nemzetközi holokauszt emléknapon mondott beszédében a jelenkori antiszemitizmus példái között Orbán Viktor Magyarországát is  megemlítette. Mint hétfői Twitter-bejegyzéséből kiderül, a londoni magyar nagykövet erre konkrétumokat követelő, „dühös” levelet írt neki" -  írja a Népszava.

A Nézőpont Intézet médiaelemzésének bemutatója Budapesten

 
Kumin Ferenc, londoni magyar nagykövet
 

 

Dél-Coventry pakisztáni gyökerekkel bíró munkáspárti képviselője válaszolt is Kumin Ferenc levelére, amelyben kifejti: a magyar nagykövet  a maga levelében például nem említette azt a parlamenti beszédében pedig elhangzott tényt, miszerint az Orbán-kormány a holokauszt-túlélő Soros Györgyről szóló összeesküvés-elméleteket terjeszt.

"A nagykövetnek arra a kérdésére, hogy Orbán vajon melyik egykori fasiszta katonai vezetőt magasztalta, a képviselőnő megnevezi Hitler szövetségesét, Horthy Miklós tengernagyot, aki legalábbis részben felelős a magyarországi holokausztért, ám a magyar miniszterelnök szerint „kivételes államférfi” volt" - írja a lap.

„Azok után, ahogyan a magyar kormány a bevándorlókat, a romákat és a szintiket vagy a magyar LMBT közösség tagjait támadja, nem meglepő, hogy az ősöreg antiszemita képet is felmelegítik és mosdatják a holokauszt magyarországi történetét" -  írta többek között Kuminnak Sultana.

 

Figyelmébe ajánljuk