Elvált Orbán minisztere: Bártfai-Mager Andrea immár Mager Andrea

  • narancs.hu
  • 2021. február 4.

Villámnarancs

Nemcsak a neve, a vagyona is megváltozott.

Elvált a férjétől a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter  -  írja a Blikk Orbán miniszterének  vagyonnyilatkozata alapján, amelyhez már nem csatolta (volt) házastársa, Bártfai Béla vagyonbevallását.

A lap megjegyzi: Bártfai Béla az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkáraként dolgozott, az elmúlt év elején pedig azzal került be a hírekbe, hogy a várban, a Bécsi kapu téren jutott egy önkormányzati lakáshoz.

A válással a miniszter vagyoni helyzete is megváltozott. "A II. kerületi 160 négyzetméteres lakását lecserélte egy XII. kerületi 134 négyzetméteresre, eltűntek a vidéki földjei, lett viszont két 62 négyzetméteres II. kerületi ingatlana, egy garázsa és egy 192 négyzetméteres siófoki lakása. Ugyanakkor el is adósodott: míg a tavalyi bevallása szerint 97 millió forint megtakarítással rendelkezett, amit nem terhelt semmilyen hitel, most hiába nőtt 127 millió forintra a vagyona, 140 millió forint tartozása is van a bevallása szerint" -  írja a lap.

A nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter neve immár nem Bártfai-Mager Andrea, hanem Mager Andrea.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?