Dől a pénz Orbán apjának bányájából

  • narancs.hu
  • 2019. július 18.

Villámnarancs

A miniszterelnök saját lábán álló apja kimagaslóan nagyot kaszált a családi bányával.

Ki ne emlékezne Orbán Győző fiának, Orbán Viktornak elhíresült, a nép ajkán továbbélő mondására, hogy "üzleti ügyekkel nem foglalkozom"?! Természetesen a miniszterelnök ezt csak magára értette, hiszen a családtagjai - gondoljunk csak Ráhel nevű lányára vagy Istvánra, a vejre - büszkén vállalják saját lábaikon elért üzleti sikereiket. Ebbe a körbe, az Orbán-klán "saját lábon" meggazdagodott beltagjai közé tartozik maga Győző is, Orbán Viktor apja, akinek - mint azt a Direkt36 kimutatta - a bányacégével sikerült maga mögé utasítania a konkurenciát.

De még hogyan!

A Direkt36 szerint a hazai piac hasonló profilú szereplőihez képest az Orbán Győző többségi tulajdonában álló Dolomit Kft-nek (melynek olykor állami bizniszekből is leesik ez-az) tavaly kimagaslóan magas árbevétel arányos nyereségrátát sikerült realizálni. Ez a ráta mutatja meg, hogy a céghez befolyó pénzből mennyi marad a tulajdonosoknál.

Orbán Győző és fia

Orbán Győző és fia

Fotó: MTI

A Direkt36 számításai szerint a Dolomit Kft. 2018-ban 4,6 milliárd forintos árbevétel mellett 1,9 milliárd forintos profitot termelt, ami 41,3 százalékos profitrátát jelent, ez pedig több mint a duplája a tavalyi 18,8 százalékos piaci átlagnak.

Hogy mindezt hogy sikerült elérni? Nos, alighanem a kitartó, becsületes munka és az üzleti zsenialitás meghozta gyümölcsét. Csak így tovább, Győző!

Figyelmébe ajánljuk