Ezeknek teljesen elment az eszük: az államtitkár már ott tart, hogy aki nem fideszes, veszélyt jelent Magyarországra

  • - gm -
  • 2018. január 31.

Villámnarancs

Egyelőre csak az ellenzéki pártokról van szó, de mi lesz holnap?!

Miután bemutatta a párt minden szempontból értelmezhetetlen új plakátját, Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója elment Orbán Viktor házi tévéjébe, hogy megmutassa, milyen színvonalú kampányra is számíthat ez az ország. Az MTI szemlézte köztévés „interjúban” elhangzik, hogy az ellenzéki pártok, az ellenzéki vezetők veszélyt jelentenek Magyarországra, ami nyilván nettó baromság, mai állapotában az ellenzék leginkább önmagára jelenti a legnagyobb veszélyt.

A kijelentés persze tökéletesen illeszkedik a kormány retorikájába (amiben Magyarország = a kormány), éppen ezért sokat nem is kellene vele foglalkozni, egészen biztosan mondanak még hasonlókat a kormánypárt jeles figurái az elkövetkezendőkben.

Ugyanakkor ha odarakjuk a fenti mondat mellé a nemrég bejelentett, „Stop Soros” névre hallgató rémisztő zagyvaságot, vagy ránézünk az új köztéri plakátokra,

kicsit aggasztóbb kezd lenni a kép.

Mert mi van akkor, ha holnaptól nemcsak az ellenzéki pártok és vezetőik, hanem az ellenzéki szavazók is veszélyt jelentenek majd? Mi lesz akkor, ha a kormány tényleg azt érzi, hogy valaki veszélyt jelent a felfoghatatlan gazdagodásra, a mocskos tolvajlásokra, és nagyjából mindenre, amit nyolc év alatt sikerült kiépíteni?

Nehéz nem arra gondolni, hogy ezt az egész elmebajt úgy fokozzák, hogy a társadalom egyre nagyobb csoportjait jelölik ki ellenségnek, Hidvéghi Balázs meg bejelenti majd, hogy ők a veszélyesek, ők a nem fideszesek, oda lőhettek.

Figyelmébe ajánljuk