Fillérre kiderült, hogy mennyit nyal fel a Tanítanék mozgalom Sorostól és a norvégoktól!

  • narancs.hu
  • 2016. december 29.

Villámnarancs

Megint mozgolódnak a tanárok: február 1-én újabb tüntetést hívnak össze.

Hosszú, számos kérdéskörre kiterjedő interjút adott a Magyar Nemzetnek Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom egyik legismertebb vezetője, melyben – azon túl, hogy bevallotta, mennyi pénzt húznak Sorostól és a norvégoktól – arról is beszélt, hogy mik a követeléseik, s mi lesz a következő lépésük, illetve mikor lesz a következő nagyobb tanártüntetés.

Törley Katalin

Törley Katalin

Fotó: Németh Dániel

„Pontos részleteket nem árulok el, de nagyjából a tavaszig gondoltunk át különböző forgatókönyveket annak függvényében, milyen reakciók érkeznek a követeléslistánkra. Arra, hogy távozzon Balog Zoltán az oktatást felügyelő tárca éléről január 31-éig, hogy hozzanak létre egy önálló oktatási minisztériumot, és dolgozzák át a köznevelési törvényt a több mint ötven szakmai szervezetet tömörítő Civil Közoktatási Platform által kidolgozott Kockás könyv szellemében. Persze tudjuk, ez a kormány nem szokott saját magával szembefordulni. Valószínűbb, hogy megint támadásba lendül vagy hárít. De egész biztos, hogy február 1-jére újabb tüntetést hívunk össze.”

Na jó, ha már belengettük, itt a pontos összeg is, amit Sorostól és a norvégoktól kapnak:

Magyar Nemzet: Soros Györgytől sem kapnak pénzt?

Törley Katalin: Nem. És a norvégoktól [Norvég Civil Alap – a szerk.] sem. Amikor megrendezzük a tüntetéseinket, azt mind a résztvevők vagy az átutalók adományaiból fedezzük. Nincs fizetett alkalmazottunk vagy irodánk, a saját telefonjainkat használjuk.

Szóval ennyit.

Neked ajánljuk