Szabad Európa: hangfelvétel bizonyítja, hogy a köztévénél a kormányt kell a kampányban támogatni

  • narancs.hu
  • 2020. november 12.

Villámnarancs

Akinek pedig ez nem tetszik, az adja be a felmondását!

A köztévénél kimondták: a kampányban a kormányt kell támogatni, akinek pedig ez nem tetszik, az adja be a felmondását - írja a Szabad Európa a birtokába került hangfelvétel alapján.

A hangfelvételen Bende Balázs, az MTVA egyik vezető szerkesztője  nyíltan beszél arról, mik a politikai elvárások az intézményben.

2019. március 4-én a külpolitikai rovat minden munkatársa emailt kapott Bendétől, amiben arról tájékoztatta a kollegáit, hogy március 25-én értekezletet tart, amin kötelező megjelennie mindenkinek. A két hónappal később esedékes európai parlamenti választásokkal kapcsolatos teendők voltak megjelölve témaként - írja a Szabad Európa, Forrásuk szerint Bende Balázs tiltotta le először Greta Thunberget a közmédiánál, mondván Greta Nagy Blanka ellenzéki aktivistára emlékezteti őt.

Mint írják, Bende az értekezlet elején begyűjtötte a mobiltelefonokat, az értekezletről azonban egy hangfelvétel a Szabad Európa birtokába került, ezen pedig Bende Balázs igen határozott instrukciókat adott beosztottjainak azzal kapcsolatban, hogyan kell majd dolgozniuk az EP-kampány alatt.

Bende többek között azt közölte a kollégáival, hogy az MTVA-ban nem az ellenzéket támogatják, és akinek ez nem tetszik az azonnal adja be a felmondását.

Figyelmébe ajánljuk