Ha ez összejön, 1000 óra önkéntes munka várja Németh Szilárdot, s adhatja is vissza rögtön a mandátumát

  • narancs.hu
  • 2017. január 12.

Villámnarancs

„A civilek elleni aljas uszítás nem csak káros, de veszélyes is.”

Takarítsuk el Németh Szilárdot a közéletből! című Facebook-posztjában arról számol be Szabó Tímea, hogy a Párbeszéd társelnökeként törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentben. A törvényjavaslat a civil szervezetek elleni uszítást szankcionálná önkéntes munkával, illetve közéleti kiközösítéssel.

„Takarítsuk el Németh Szilárdot a közéletből! A Párbeszéd nevében ma benyújtottam erre vonatkozó törvényjavaslatomat. Meggyőződésem, hogy bárki, így a civilek elleni aljas uszítás nem csak káros, de veszélyes is a magyar demokráciára nézve. Aki ilyet tesz, támogat, nyilatkozik, annak

távoznia kell

a közéletből, vissza kell adnia a mandátumát, és nem mellesleg ezer óra önkéntes munkát kell végeznie egy valódi civil szervezetnél, hogy személyesen is meggyőződjön arról, hogy milyen hasznos munkát végeznek” – írja Szabó.

A törvényjavaslat természetesen nem jut semeddig, feltehetően nem is ez a célja, hanem a figyelemfelkeltés. Így Németh Szilárdnak egyelőre nem kell tartania a bukástól.

A kísérőszöveggel kapcsolatban azonban lenne egy megjegyzésünk, Rezsó Szilárd csak azt csinálja,

amit értelmezni képes a számára kiadott parancsok közül,

ezért nyilvánvalóan az ő elkergetése nem oldana meg semmit. Ezt persze Szabó Tímea is tudja, viszont amikor azt mondja, hogy „a civilek elleni aljas uszítás nem csak káros, de veszélyes is a magyar demokráciára nézve”, akkor azt is tudnia kell, hogy pontosan ez a célja az egész boszorkányüldözésnek: a demokrácia felszámolása.

Figyelmébe ajánljuk