A Tanítanék nem éri be nyilatkozatokkal, tüntetni fognak a civil szervezetek védelmében

  • 2017. január 12.

Villámnarancs

Szerintük már elvesztettük a sajtót, a nyilvánosság erejét, és ha még elvesztjük a civil szférát is, akkor semmi sem állíthatja meg az ország bukását.

Február 1-jén – nota bene!: Magyarországon ez a civilek napja – tüntetne a Tanítanék. A Sulyok Blanka, Törley Katalin és Pilz Olivér szignálta közleményükben ezt írják: „Nincs hová hátrálni, most kell megmutatnunk, hogy minket nem lehet olyan egyszerűen eltakarítani. De ehhez az kell, hogy együtt mozduljunk. Mi, a civil szféra. Két eset lehetséges: vagy önként sétálunk együtt a vágóhídra, vagy közösen kezdünk harcba. De ehhez meg kell mutatnunk, hogy erőt képviselünk, és azt is, hogy megvédjük egymást. Össze kell zárnunk, össze kell kapaszkodnunk, egyenként ugyanis le fognak minket vadászni. Az országunk, a jövőnk, a gyermekeink jövője a tét, nem kevesebb!”

false

 

Fotó: MTI

 

Ezért február 1-jén tüntetni fognak.

„Akinek fontos a szabadság és az igazság, aki felelősséget érez az ország jövőjéért és a demokráciáért, vegyen részt február 1-jén a Tanítanék mozgalom által szervezett demonstráción! Szeretnénk, ha tudnátok: ez a civilek napja Magyarországon. A mi napunk, amikor megmutathatjuk, hogy kik vagyunk, és miért, de legfőképpen, hogy mi ellen küzdünk. Mutassuk meg együtt, hogy milyen országban akarunk élni!”

Tekintettel arra, hogy Rezsó Szilárd mára már a sajtóvisszhangok láttán is olyanokat mondott, amit éppenséggel retirálásként is értelmezhet, aki még komolyan veszi e láthatóan borult elme közléseit, még akár foganatja is lehet egy ilyen megmozdulásnak. Gondoljunk csak az internetadó elleni tömegtüntetésre.

Két dolog már így bő két héttel a tüntetés előtt is biztos.

Az egyik az, hogy mondjon bármit a Rezsó, a civileket a Fidesz fölzárkóztatta a migránsok mellé a közellenségek bőséges listáján. A másik viszont az, hogy minél több tüntetés van, s minél nagyobbak, annál kevesebbet mernek a NER kiszolgálói.

Figyelmébe ajánljuk