Ilyet eddig még nem láttunk: mától vadul csak be igazán a kormány

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 14.

Villámnarancs

De akkor mi volt az, amit eddig toltak az arcunkba?

Hivatalosan ma indul csak az október 2-án esedékes kormányzati népszavazás kampánya – 50 nap van még hátra a referendumig.

Ami azért is nagyon érdekes, mert az egész országot rég teleszórta már a kormány a plakátjaival. Aki – tegnap vagy tegnapelőtt, amikor még nem volt úgymond kampány – Budapesttől, mondjuk Szolnokig nem tudott megszámolni száz (100!) sötétkék, menekültek ellen uszító kormányzati plakátot, az nyilván nem nézett ki a kocsi ablakán. Mi volt ez, ha nem kampány, kedves választási bizottság?

Nos, ilyen előzmények után idézi a Magyar Nemzet így a királyi tévét: „Megkezdődött a kampányidőszak az október 2-i kvótareferendummal kapcsolatban, ebben az időszakban néhány kivételtől eltekintve sokkal szabadabban lehet kampányeszközöket alkalmazni – mondta Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.”

Azt mondja tehát az illetékes elvtárs, hogy „sokkal szabadabban lehet kampányeszközöket használni” – és ez nagyon rosszat jelent.

Habony Árpád bejön a konyhádba, nappalidba, hálószobádba, elviszi a festményeidet (kölcsönbe), és kiragaszt a helyükre egy rohadt nagy plakátot, valami olyan szöveggel, hogy tudtad-e magadról, hogy gyűlölöd az idegeneket.

Szép kilátások.

Figyelmébe ajánljuk