Itt a harmadik hullám - mondta Müller Cecília

  • narancs.hu
  • 2021. február 18.

Villámnarancs

De ennek csak elméleti jelentősége van.

Az operatív törzs mai tájékoztatóján az országos tisztifőorvos közölte, hogy a harmadik hullám elkezdődött, de ennek csak elméleti jelentősége van - írja a 24.hu.

Mint arról mi is beszámoltunk, az elmúlt 24 órában 2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 394 023 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 035 főre emelkedett

Müller Cecília közölte, hogy az elhunytak között 3 százalékban találtak olyanokat, akik semmilyen krónikus betegségben nem szenvedtek. Mint mondta, a kórházakban fokozatosan emelkedik az ápoltak száma, ahogyan a lélegeztetett betegek száma is nő.

A kínai Sinopharm vakcinával kapcsolatban elmondta, hogy korábban csak részdokumentumokat kaptak, de már minden dokumentum megérkezett. A tisztifőorvos tájákoztatása szerint  Magyarországon egyelőre csak a brit mutáció jelenlétét mutatták ki, a jövő héten lesznek adatok arról, hogy vannak-e más mutánsok is.

Figyelmébe ajánljuk