Jávor Benedek szerint jobb, ha az ellenzékiek bemennek a parlamentbe

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 26., 07:31
kommentek
15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bojkott vagy nem bojkott – a Párbeszéd politikusa szerint inkább nem bojkott.

A hvg.hu interjút készített a Párbeszéd EP-képviselőjével, aki hajlik arra, hogy az ellenzéki pártok képviselői vegyék fel a parlamenti mandátumukat, mert így több jóra képesek:

false

„Lehet megélhetési politizálással vádolni a parlamentbe beülő pártok tagjait, de a politikát, ugyanúgy, mint mindent, erőforrásokból csinálják, és a szükséges munkának a legfontosabb forrása a parlamenti mandátum felvétele, frakció alakítása és az ebből fakadó pénz. Utána joggal és okkal kérheti számon a választói közösség, hogy ezeket a forrásokat mire használja az ellenzék. És ha ebből a pénzből módosító indítványokat gyártanak, amelyek a bizottsági ülések szintjén elvéreznek, az élettartamuk pár percig, maximum napig tart, akkor ezeket az erőforrásokat elfecsérlik. Ha arra a szisztematikus építkezésre használják, amire szükség van, és képesek ezeket az eszközöket, nemcsak a pénzt, hanem a parlamenti jelenlét biztosította nyilvánosságot is arra használni, hogy a rendkívüli módon beszűkülő társadalmi és médiatérben erősítsék az ellenzék láthatóságát, attraktivitását, akkor van értelme ezekhez a lehetőségekhez hozzájutni, van értelme a mandátum felvételének – én ezt a pragmatikus felfogást képviselem.

Nem a mandátum felvétel-fel nem vétel a kérdés, hanem az, hogy a felvétel milyen eredményekkel jár. Szerintem az előbbi nagyobb potenciált hordoz a hatékonyabb ellenzéki munkára, mint a bojkott – amire a nyári szünet után már itthon sem emlékezne senki, de az ellenzéki pártok elvesztenék a minimális infrastruktúrájukat is.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 26., 07:31
kommentek
15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15
  Kovacs
  2018. április 26., csütörtök 20:17
  12: Különösen a számodra. (Pedig te lennél hozzám egyébként a legközelebb itt a fórumozók közül, de csak verekednénk, mert kibulyik belőled előbb-utóbb a "magyaros" szocialista kádertempó.)
 2. 14
  Kovacs
  2018. április 26., csütörtök 20:10
  13: Tévedés. Aktualizáltan: "Távolságot, mint kátyukat megkapod".
 3. 13
  tiszapolgári
  2018. április 26., csütörtök 16:10
  10: „a távolságot nem a kilométerek jelentik”

  Ja, hanem az üveggolyók.
 4. 12
  rworse
  2018. április 26., csütörtök 15:13
  Kovacs a határon! Ez veszélyes! :)
 5. 11
  yoyo
  2018. április 26., csütörtök 15:07
  "Lehet megélhetési politizálással vádolni a parlamentbe beülő pártok tagjait, de a politikát, ugyanúgy, mint mindent, erőforrásokból csinálják, és a szükséges munkának a legfontosabb forrása a parlamenti mandátum felvétele, frakció alakítása és az ebből fakadó pénz. Utána joggal és okkal kérheti számon a választói közösség, hogy ezeket a forrásokat mire használja az ellenzék."

  Ha egy frissen előállt helyzetről volna szó, azt mondanám, jó, meg lehet vitatni, mi lenne a helyes magatartás.
  De immáron 2 ciklus eltelt úgy, hogy az ellenzék lófaszt se ért el, se módosító indítvánnyal, se törvényjavaslattal, se mással.

  Jó, tudom, elő lehet szedni ennek cáfolatára, hogy hogyan sikerült egyes korrupciós ügyeknél adatok nyilvánosságra hozatalát kiharcolni bizottságokban. Villámgyorsan azért kérdezzük meg, lett-e aztán bárminek bármilyen következménye?

  sajnos az a nettó igazság, hogy "a legfontosabb forrása a parlamenti mandátum felvétele, frakció alakítása és az ebből fakadó pénz"..., amit nem felvenni, valljuk meg, igazán kár lenne. A pénz megszerzésének ára, hogy a NER e szordínós és totál hatástalan kritika mellett zakatol tovább.

 6. 10
  Kovacs
  2018. április 26., csütörtök 14:10
  9: Most éppen pont nagyon-nagyon közel vagyok. Egyébként igazad van, a távolságot nem a kilométerek jelentik.
 7. 9
  tiszapolgári
  2018. április 26., csütörtök 13:57
  Én a jókívánságot köszöntem meg. Hogy ott, a messze távolban sem feledkezel meg rólunk, árva magyarokról.
 8. 8
  Kovacs
  2018. április 26., csütörtök 13:17
  7: Nagyonok szívesenek. Ha már többesben köszönsz. Valamit. Ami ugyebár úgy keletkezett (mármint a parlamenti "összeállítás"), hogy ilyen nép nincs, aki maga ellen szavaz. Kétharmadban. Népednek köszönd, mit köszönni kell. (Én csak "megjegyzek")
 9. 7
  tiszapolgári
  2018. április 26., csütörtök 12:25
  5: „Sok sikert! (irónia nélkül)”

  Köszönjük szépen (nagy adag iróniával).
 10. 6
  Juliusz
  2018. április 26., csütörtök 11:30
  A 4. bejegyzésben, ha jól tévedek, Szalay Miklós nevű blogger ajánlja higgadtan önmagát. Ettől még a hivatkozott szöveg jó.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk