Ki akarják záratni Orbánékat az Európai Néppártból, a Fidesz most reagált: Soros és migráció

  • narancs.hu
  • 2018. május 27.

Villámnarancs

Ja, és Orbán Viktor az egyik legbefolyásosabb, legbátrabb politikai erő.

A héten jelentette be a Human Rights Watch (HRW) nevű szervezet, hogy kampányt indít és felszólítja az Európai Néppártot, hogy zárják ki a Fideszt soraikból. A szervezet úgy látja, a német kereszténydemokraták hallgatásukkal csak bátorítják az idegengyűlölő, populista Fideszt.

A kizárást követelő kampányra ma Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója reagált a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában, és a válasz szokás szerint úgy foglalható össze, hogy Soros és migráció.

Hidvéghi szerint ugyanis

  • példátlan a Soros-hálózat durva beavatkozása, politikai nyomásgyakorlása a Fidesz ellen,
  • a Soros György által finanszírozott szervezet azt akarja elérni, hogy meggyengítse a bevándorlásellenes politikát, elhallgattassa azokat, akik fellépnek az illegális migráció ellen.
  • Orbán Viktor és a Fidesz „az egyik legbefolyásosabb, legbátrabb politikai erő”, ezért irányul a nyomásgyakorlás ellenük,
  • és már a jövő héten beterjesztik az alaptörvény módosítását, és a Stop Soros-törvénycsomagot.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.