Ki az a magyar, aki gazdagabb mint Csányi és Mészáros együttvéve?

  • narancs.hu
  • 2020.11.26 14:30

Villámnarancs

A G7 szerint a rejtőzködő Rahimkulov-testvérek messze a leggazdagabb magyarok.

Rahimkulov Ruszlan Magyarország egyik leggazdagabb embere, ha nem a leggazdagabb - testvérével, Rahimkulov Timurral közösen óvatos becslés szerint is nagyjából akkora vagyonuk van, mint a hazai gazdaglistákat vezető Mészáros Lőrincnek és Csányi Sándornak együttvéve - írja a G7.

Mint írják, a testvérpár szinte teljesen ismeretlen Magyarországon, nyilvános fénykép sincs róluk. s bár a legnagyobb tulajdonosok közé tartoznak  az OTP-ben és a Molban, lényegében egyáltalán nem jelennek meg a médiában. Az elmúlt években csak a 41 éves Ruszlan hotelpiaci terjeszkedéséről jelent meg néhány cikk, illetve a maga a G7 írta meg róla, "hogy számos ponton kötődik hozzá nyolc előadó-művészeti szervezet, amelyek éveken keresztül milliárdos nagyságrendben jutottak közpénzhez  a kultúr-taónak köszönhetően". A NAV költségvetési csalás gyanújával nyomoz a szervezetek többsége ellen.

A G7 úgy tudja, Ruszlan és Timur nagyjából két és fél évtizede élnek Budapesten, itt jártak egyetemre és rendelkeznek magyar állampolgársággal. Apjuk, Megdet Rahimkulov 2005-2006-ban első volt a Népszabadság által összeállított, a leggazdagabb magyarországi lakosokat rangsoroló listán. A papa orosz állampolgár, a kilencvenes évek közepétől tartózkodott Magyarországon,majd néhány évvel később visszaköltözött Moszkvába. A két fia ekkor vették át a magyar üzleteket.

Az üzleti birodalom legfontosabb cége  vagyonkezelőjük, a testvérek 50-50 százalékos tulajdonában álló Kafijat Zrt, mely egyike az OTP legnagyobb részvényeseinek. A Kafijat a Molban is nagyrészvényes A társaságnak más cégekben is van érdekeltsége több milliárd forint értékben, van egy 100 milliárdos kölcsönkövetelése, és tavaly év végén csak a bankszámláin több mint 37 milliárd forint állt, emellett pedig milliárdokat érő ingatlanokkal is rendelkezik - írja a G7.

.

Neked ajánljuk