Szél Bernadették feljelentést tesznek a közmédia törvénysértő működése miatt

  • narancs.hu
  • 2020.11.26 13:15

Villámnarancs

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést.

Mint arról mi is beszámoltunk, olyan hangfelvétel került a Szabad Európa birtokába, melyen Bende Balázs, az MTVA egyik vezető szerkesztője  nyíltan beszél arról, mik a politikai elvárások az intézményben. Vagyis a köztévénél kimondták: az az EP-kampány alatt a kormányt kell támogatni, akinek pedig ez nem tetszik, az adja be a felmondását.

Ezzel kapcsolatban Szél Bernadett a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség nevében a következő bejelentést tette közzé a Facebook-oldalán:

"Feljelentést teszünk a közmédia törvénysértő működése miatt

Már 14 nap telt el a közmédia törvénysértő működését bizonyító hangfelvételek nyilvánosságra kerülése óta, de az MTVA még mindig úgy tesz, mintha mi sem történt volna, az MTI pedig rendre megtagadja az erről szóló közleményeink kiadását. A Médiatanácstól és a közmédia vezetőitől kért tájékoztatáson túl a mai napon feljelentést teszünk hűtlen kezelés miatt.

A szabadeuropa.hu portálon 2020. november 12-én nyilvánosságra került hangfelvételek alapján Bende Balázs, az MTVA korábbi vezető szerkesztője és Németh Zsolt hírigazgató az európai parlamenti választások előtt nyílt utasítást adott a munkatársaknak a kormánypártok támogatására és a választási sikereiket elősegítő tájékoztatásra. A választási csalásnak is tekinthető utasítás világos bizonyítékát adta annak, hogy a közmédia nem közszolgálati, hanem kormányszolgálati tevékenységet végez, és politikai küldetést hajt végre.

A médiatörvény szerint az MTVA-ra rábízott vagyon elsődleges rendeltetése a közszolgálati médiaszolgáltatás és a hírügynökségi szolgáltatás mint közfeladat ellátásának elősegítése, amely törvényi kötelezettségeit az Alap – ahogy azt a hangfelvétel is tanúsítja – nyíltan megszegi. Ezért a mai napon különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést teszünk a Budapesti Rendőr-főkapitányságon."


Log into Facebook

null

Neked ajánljuk