Kormánypropagandát tol az ATV műsorvezetője: Kárász szerint a magyar oktatás „csak jól működik”

  • narancs. hu
  • 2018. március 1.

Villámnarancs

Pedig az MTA múlt héten jelezte, hogy milyen rossz a helyzet.

Látványos és szórakoztató interjút adott Dúró Dóra az ATV-nek, a produkció azonban mégsem ő miatta, hanem a műsorvezető, Kárász Róbert miatt volt emlékezetes elsősorban.

A 444.hu kiszúrt pár elképesztő mondatot az interjúból. Kárász előbb megdicsérte Balog Zoltán minisztert, majd felvetette, hogy be kéne vezetni az óvodákban is a mindennapos testnevelést, mire Dúró megjegyezte: talán ehhez nem adottak a feltételek. Mire Kárász így villantott: "jó, hát azért óvodába nem kell építeni tornatermet, olyan picik azok a gyerekek, hogy ott a csoportokban is tudnak táncolni. Táncolni..., hah, tornázni!"

Hú, micsoda sziporka!

De a legjobb most jön Kárász felkészültségét illetően! Miután megdicsérte Balogot, elkezdte dicsérni a magyar oktatási rendszert, például amiatt, hogy milyen sok start up vállalkozás indul itthon, amiből azt a következtetést vonta le, hogy „csak azt látjuk, hogy az oktatás azért mégis csak jól működik.”

Segítünk Kárásznak, hogy este legyen mit olvasnia: ez a cikk, vagy ez az interjú, vagy ez a tudományos kutatás pont azt mutatja, hogy nem, a magyar oktatás rémes állapotban van, az MTA múlt heti felmérése is épp ellenkező eredményre jutott, mint az ATV műsorvezetője.

Figyelmébe ajánljuk