Las Vegasba utazgatott a XI. kerület pénzéből az újbudai vezető

  • narancs.hu
  • 2020. február 6.

Villámnarancs

25 millióba fájt ez a kerületnek. Az új vezetés leváltotta a nagy utazót.

Sokat utazgatott a világban Janurik Lajos,a  XI. kerület önkormányzati informatikai cégének igazgatója, ami lehetne akár magánügy is, csakhogy az általa vezetett önkormányzati cég (az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft.) kasszájából közel 25 millió forintot költött utazásokra Hoffmann Tamás fideszes polgármester elmúlt négyéves regnálása idején - értesült a 24. hu.

Mint a portál írja, az összesen közel 25 millióba kerülő utazásokhoz Janurik nem kérte az önkormányzat gazdasági bizottságának jóváhagyását sem. Az így felvett pénzeken az önkormányzati cég vezetője háromszor járt Las Vegasban, de a bonyolított szingapúri, londoni, San Franciscó-i  és egyéb utakat is.

Hoffmann Tamás, Újbuda volt polgármestere (fehér ingben)

Hoffmann Tamás ex-polgármester (fehér ingben)

 

Janurik a fideszes Hoffmann Tamás vezette önkormányzat idején fejtette ki működését Újbudán, tevékenysége egyik emlékezetes állomása volt, amikor 2012-ban 3 millió forintért ugyanazt az  informatikai stratégiát adta el a kerületnek.

Helyreigazítás

Cikkünk első verziójában tévesen állítottuk a 24.hu nyomán, hogy Janurik Lajos plagizált informatikai stratégiát adott el a kerületnek. A hibát korrigáltuk, az érintettől elnézést kérünk.

Ezt követően egy megnyert  kormányzati uniós pályázat keretében  200 ezer forintos napidíjú szakértői szerződést kapott a járási hivatalok informatikai szakértői szolgáltatására - emlékeztet a portál. Mint írják: "az EU-s pályázati győzelmet kissé beárnyékolja, hogy a meghívásos tenderen saját és egy üzlettársa cégével kellett konkurálnia Januriknak".

Frissítés: erdetileg cikkünkben azt írtuk, hogy Janurik 200 ezer forintos óradíjban állapodott meg, valójában napidíjról volt szó. Eredetileg ez a 24.hu cikkében is, melyet szemléztünk, helytelenül szerepelt.

A tavaly októberi önkormányzati választás ellenzéki győzelemmel zárult Újbudán, a kerület új vezetése pedig belső ellenőrzéseket indított az önkormányzati cégeknél. Így derült fény Janurik közel 25 milliós közpénzes utazásaira is. A László Imre vezette önkormányzat közös megyegyezéssel szerződést bontott Janurikkal, aki informatikai konferenciák és kiállítások látogatásával indokolta tengerentúli útjait, és azzal, hogy a szerződése előírta, szakmai tanfolyamokon kell részt vennie.

A 24.hu információi szerint azonban Janurik a konferenciákhoz képest rendre 4-6 napos ráhagyással szervezte az útjait.

Figyelmébe ajánljuk