Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus

  • narancs.hu
  • 2017. június 12.

Villámnarancs

Virítsd a lóvét!

„Túszul ejtette” a Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos által vezetett Lungo Drom szervezet domainnevét az Anonymous magyarországi csoportja – figyelt fel az akcióra a RomNet a szervezet Facebook-oldalán még pénteken közzétett információra. A hackerek a közösségi oldalon azt írták, hogy „a lungodrom.hu domaint elfelejtette meghosszabbítani Farkas és brigádja... nyilván nem akadt 3 ezer forint a milliárdokból, amiket lenyúltak, de szemfüles barátunk lecsapott a lehetőségre, így már a domain hozzánk tartozik.

T Flóris!
Ha érdekel a domain, egyezzünk meg: egy szép összeg az általunk választott, hátrányos helyzetű gyermekeket segítő alapítványnak, és újra csinálhatjátok a weboldalt.”

A lungodrom.hu oldal jelenleg nem elérhető. Bár ahogy a RomNet is írja, lényegében nem okoz nagy érvágást a szervezetnek a honlap kiiktatása, mert korábban sem volt rajta tartalom. A Lungo Drom évi 150 millió forintot kap az állami költségvetésből működésre, ebből simán telne a honlap gondozására is, már csak azért is, mert a Farkas Flórián által vezetett szervezet a korábbi években nem tette közzé éves beszámolóit, pedig az kötelező lenne. Persze, tilosba tévedni sem szabad.

Figyelmébe ajánljuk