Élmény nézni, ahogy a kormány politikusai a kötelezettségszegési eljárást magyarázzák

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 14., 09:20
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szijjártó szerint a kötelezettségszegési eljárás szimpla zsarolás, Kósa szerint minek betartani, ha más sem teszi?

„Szimpla zsarolás az Európai Bizottság részéről, hogy azon tagállamok ellen, amelyek nem hajlandóak végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést, Magyarország ennek ellenáll, és egyetlen illegális bevándorlót sem enged be” – így reagált ma Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma reggel az M1-en a tegnapi hírre, miszerint kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést.

Szijjártó szerint ezzel a Bizottság semmi mást nem akar, mint elfedni azt a tényt, hogy a koncepciójuk megbukott, hogy senki sem hajtotta végre teljesen az uniós döntést, ahogy Magyarország sem. Mégpedig azért nem, mert „ez a koncepció rendkívül veszélyes, ugyanis súlyos terrorfenyegetettségben élünk, ami egyenes következménye annak, hogy másfél millió illegális bevándorló érkezett Európába úgy, hogy azt sem tudtuk, kik ők. Magyarország egyértelművé tette, hogy a területére egyetlen illegális bevándorlót sem enged be, és nem engedjük, hogy az Európai Bizottság vagy bárki elvegye a döntési jogot arról, hogy kikkel akarunk együtt élni, vagy kit akarunk ide beengedni”.

false

 

Fotó: MTI

A sokat hangoztatott „nekünk senki se mondja meg, mit csináljunk és kikkel éljünk együtt” frázisok mellett a külügyminiszter előkapta a terrorizmuskártyát is, és feltette a kérdést: „Tényleg ez a legnagyobb problémája Európának, hogy mi mit gondolunk az illegális bevándorlásról, miközben terrortámadások történnek Európában?”

Ehhez már csak Kósa Lajos magyarázata hiányzott, aki a Kossuth rádióban érvelt amellett, miért nem baj, hogy Magyarország nem tartja be az uniós döntést: mert más sem tartotta be. A kötelezettségszegési eljárást „teljesen normális működési formának” tartja, egyébként pedig mindenki megnyugodhat, nem Magyarország az, aki ellen a legtöbb ilyen eljárást indították.

És amíg nem kerülünk a lista élére, minek is bármit betartani – a középső ujjon kívül.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 14., 09:20
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. június 14., szerda 18:35
  "Szimpla zsarolás az Európai Bizottság részéről" versus "teljesen normális működési forma" Magyarország részéről.
  Quod licet bovi, non licet Iovi.
  Azaz,
  Amit szabad a kisökörnek, nem szabad a Jupiternek.
 2. 1
  tiszapolgári
  2017. június 14., szerda 18:11
  Itt lenne az ideje, hogy Szijjártó Péter berendelje magához Európát, és megdorgálja.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk