Ennél hülyébbnek már rég nézték az embereket. Figyeljen csak, mivel magyarázza a féktelen pénzköltést egy kormánybiztos!

  • narancs.hu
  • 2017. június 10.

Villámnarancs

Mintha Fürjes Balázs mindenkit fel akarna szállítani a hülyeségvonatra.

Földi halandó számára már szinte lehetetlen követni, mikor és mennyivel drágul a nyári vizes világbajnokság; a kormány két kézzel szórja a pénzt, naponta jelentenek be újabb, korábban nem várt költségeket. Ezek után fideszes politikusoknak olykor még azt is el kell viselniük, hogy valaki megkérdezi tőlük, mire ez a bőkezűség, és netán még válaszolniuk is kell rá.

A Dagály sétautca pénteki átadásán Fürjes Balázst, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost csípte el a 24.hu újságírója, aki megpróbálta megtudni, mi is a folyamatos emelkedés oka. A kérdésre, miszerint mi értelme volt egyáltalán tervezni a költségeket, Fürjes először azt mondta, hogy na bumm, amikor egy család is költözik, tervezgetnek, de általában ott is túllépik a kereteket, és amúgy meg a magyar gazdaság szárnyal, ami azt is jelenti, hogy felmentek az árak az építőiparban. Aztán jött az évezred magyarázkodása, miután felmerült, hogy a Duna fölé tervezett ugrótorony már 50 százalékkal többe kerül, mint amennyit az elején szántak rá, erre a kormánybiztos:

„Mindig az almát az almával hasonlítsuk össze. Akkor lehet mondani, hogy valami drágult, ha pontosan ugyanazt kapjuk a végén, mint amit beígértünk. Ha közben mellékerült egy-egy elem, például az ugróhíd esetében az ideiglenes lelátó vagy a betontalapzat, ami később fotósarokként működik, akkor már nem lehet így összemérni”.

Az már önmagában felvet néhány kérdést, hogy ezek szerint az első tervezési fázisnál egy sporteseménynél "csak" a helyszínen figyelő nézőket felejtették ki, de az, ahogy Fürjes kínosan próbál magyarázkodni, mutatja: a fideszes politikusok olykor már meg sem próbálják leplezni, hogy mennyire hülyének nézik az embereket, köztük a saját választóikat is.

Figyelmébe ajánljuk