Még csak nem is leplezik: ha nem nyer a Fidesz, azonnal új választást akarnak

  • narancs.hu
  • 2018. április 5.

Villámnarancs

Ezt Gulyás Gergely frakcióvezető nyilatkozta.

A Hír Tv szúrta ki Gulyás Gergely frakcióvezető kijelentéseit, amelyeket az Infórádiónak mondott. A Fidesz alelnöke azt közölte: nem számolnak azzal, hogy a választások után ne lenne meg a többségük, ha mégis kisebbségbe kerülne a Fidesz–KDNP, akkor úgy véli: új választást kell kiírni.

false

 

Fotó: MTI

A beszélgetés ezen része valahogy így folyt:

– Én őszintén szólva nem látok semmilyen esélyt arra, hogy bárkivel koalíciót tudjunk kötni.

– Akkor mi történik?

– Akkor új választás.

– Új választás?

– Ha jól értem, akkor Szél Bernadett legfőbb ígérete a választásokra, hogy ha jól sikerül, akkor új választások lesznek. Én azt tudom mondani, hogy ha rosszul sikerül, akkor új választások lesznek.

Azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy Szél Bernadett és az ellenzék egy része azért hangoztatta, hogy új választást kell kiírni, mert a jelenlegi választási feltételeket szabályozó törvényt magára szabta a Fidesz. Annak módosítása, igazságosabbá tétele után jöhetne az egyenlő esélyeket biztosító választás, amely tényleg a valós támogatottságok alapján osztaná el a pártok között a mandátumokat. Ez azért enyhén szólva is kicsit más, mint amire Gulyás Gergely célzott: vagyis akkor, ha nincs Fidesz-győzelem, jöjjön egy új választás. És ezt majd addig akarják ismételgetni, amíg nem lesz meg az abszolút többség?

Figyelmébe ajánljuk