Még csak nem is leplezik: ha nem nyer a Fidesz, azonnal új választást akarnak

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 05., 14:30
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ezt Gulyás Gergely frakcióvezető nyilatkozta.

A Hír Tv szúrta ki Gulyás Gergely frakcióvezető kijelentéseit, amelyeket az Infórádiónak mondott. A Fidesz alelnöke azt közölte: nem számolnak azzal, hogy a választások után ne lenne meg a többségük, ha mégis kisebbségbe kerülne a Fidesz–KDNP, akkor úgy véli: új választást kell kiírni.

false

 

Fotó: MTI

A beszélgetés ezen része valahogy így folyt:

– Én őszintén szólva nem látok semmilyen esélyt arra, hogy bárkivel koalíciót tudjunk kötni.

– Akkor mi történik?

– Akkor új választás.

– Új választás?

– Ha jól értem, akkor Szél Bernadett legfőbb ígérete a választásokra, hogy ha jól sikerül, akkor új választások lesznek. Én azt tudom mondani, hogy ha rosszul sikerül, akkor új választások lesznek.

Azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy Szél Bernadett és az ellenzék egy része azért hangoztatta, hogy új választást kell kiírni, mert a jelenlegi választási feltételeket szabályozó törvényt magára szabta a Fidesz. Annak módosítása, igazságosabbá tétele után jöhetne az egyenlő esélyeket biztosító választás, amely tényleg a valós támogatottságok alapján osztaná el a pártok között a mandátumokat. Ez azért enyhén szólva is kicsit más, mint amire Gulyás Gergely célzott: vagyis akkor, ha nincs Fidesz-győzelem, jöjjön egy új választás. És ezt majd addig akarják ismételgetni, amíg nem lesz meg az abszolút többség?

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 05., 14:30
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Így_jártál
  2018. április 21., szombat 10:15
  Úgy vélem, a szerzőnek nem sikerült eléggé megragadnia azt a különbséget, amit a "kétféle új választás" között felfedezni vél.
  Ez még akkor is elszomorít, ha a probléma azóta - hál'Istennek - okafogyottá vált... :-D
 2. 2
  tiszapolgári
  2018. április 05., csütörtök 17:37
  Kérdés, hogy Gulyás Gergely őszinte-hülyén válaszolt-e, vagy blöffölt. Én nem veszem komolyan, tulajdonképpen leszarom, hogy mit mond.
 3. 1
  yoyo
  2018. április 05., csütörtök 15:27
  az is hagyomány, hogy az ellenzéki oldal hajlamos egy mindenkor változatlannak vélt alaphelyzetből kiindulni, és nem számolni a fidesz előre megtervezett, kidolgozott váratlan húzásaival.

  Nyilvánvaló, hogy a fidesz törzskar komoly terveket dolgozott ki mindenféle A, B, C, stb helyzetre.
  Ez is egy régi és meghaladhatatlannak tűnő helyzeti hátrány az ellenzék számára, mindig mindenre utólag próbálnak reagálni, a kezdeményezés szinte mindig a fidesznél van.

  Sajnos Áder nyilván a fidesz érdekei szerint fog kormányalakításra javaslatot tenni, illetve adott esetben új választás kiírását szükségesnek gondolni.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk