Schmidt Mária Figyelője elkezdte listázni Soros zsoldosait

  • narancs.hu
  • 2018. április 12.

Villámnarancs

Emlékezetes kijelentése volt Orbán Viktornak nemrégiben, hogy ő mindenkiről tud, mindenkinek a nevét ismeri, aki tagja Soros György Magyarországon, a magyar kormány megdöntésén dolgozó 2000 fős zsoldoshadseregének.

Egy-két lapzártának kellett csak eltelnie, hogy a házmester- és lakájmédia zászlóshajóját üzemeltető Schmidt Mária Figyelőjében el is kezdjék listázni Soros György zsoldosait.

false

A cikket szerző Csanády András listája nem mind a 2000 zsoldost jelenti fel, de így sem kell szégyenkeznie a NER legfőbb urai előtt, hiszen a CEU oktatói, a Magyar Helsinki Bizottság, a Transparency International, az Amnesty International és a TASZ munkatársai felkerültek a listára, miként felkerültek a Direkt36 és a K-Monitor újságírói, valamint Demszky Gábor és Magyar Bálint, továbbá a Romaversitas és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, valamint az Eötvös Károly Intézet tagjai is.

Csanády András ezzel a cikkével nemcsak megtette, amit megkövetelt tőle és lapjától a haza, hanem nemes, hagyományőrzői feladatot is ellátott, amennyiben a NER ellenségeit soroló listájával egy régi magyar újságírói és házmesteri műfajt elevenített fel. Ámbár arra legközelebb illene vigyázni, hogy halottak ne kerüljenek fel a következő listákra (a 24.hu szúrta ki, hogy a listán két halott is szerepel: Ernest Gellner filozófus és Yehuda Elkana történész). Erre mondják: minden kezdet nehéz.

Figyelmébe ajánljuk