Megtudtuk, hogy miért nem vezeti rá Széles Gábor a békemenetet Ukrajnára

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 19.

Villámnarancs

A minap Porosenko ukrán elnök egyik újabb borzalmas ámokfutása során ki találta tiltani a faszba Széles Gábort meg a Szaniszlókat Ukrajnából. Már most bánja nagyon.

Arisztid és Szaniszló egy darabig nem mehetnek Ukrajnába, lévén az elnök (persze milyen elnök az ilyen) aláírta a védelmi tanács rendeletét, mely a donyecki agresszió és a Krím elfoglalása körül tüsténkedők elleni szankciókat szorgalmazza. A listán meglehetős magyar részvétel is tapasztalható, így a Luhanszki Népköztársaság „választása” körül bábáskodó két „megfigyelő”, Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő és Szaniszló Adrienn dettó jobbikos pártalkalmazott sem nagyon mehet mostanság Ukrajnába. De a nagyvad kétségtelenül Széles Gábor (Szaniszló Ferencet most hagyjuk, belénk is szorult egy szikrányi emberség).

Ezek az ukránok nem bátrak, hanem vakmerőek. Gondolhatták volna, hogy Széles Gábor azonnal visszacsap. De a Soros biztos beleheccelte őket. Mindegy, most megnézhetik magukat. Széles Gábor azonnal leállította velük az Ikarus buszok eladásáról folytatott tárgyalásokat. S keresztbe tesz az alkatrészellátásnak is.

Széles Gábor, a tudomány ördöge

Széles Gábor, a tudomány ördöge

Fotó: Kovács Tamás/MTI

 

Igaz ugyan, hogy azt – mintegy hátba támadva a nagyembert – Oroszországtól (a Szélesnek baráti Oroszországból, az Ukrajnának pedig ellenséges Oroszországból) szerzik be az ügyes ukránok, de Széles majd odahat. Már a barátban sem lehet itt megbízni…

Porosenko persze még így is olcsón megúszta. Széles egy szót sem szólt a békemenet Kijevbe irányításáról. És a szuper energiacella bevetésével sem fenyegette meg az elpimaszodott ukránokat. Mi ez a puhaság?

Persze Porosenko mégsem úszta meg ilyen olcsón. Szaniszló Ferenc tegnap durván kiszerkesztette a Világpanorámában (mégsem szorult belénk semmi).

Nem lennénk most Ukrajna helyében. Persze ki lenne…

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?