Megvan végre a csodaszer: Szijjártó szerint így fogjuk legyőzni a külföldi versenytársakat

  • narancs.hu
  • 2020. július 11.

Villámnarancs

Erős érvek Halimbán.

Szijjártó Péter pénteken a Veszprém megyei Halimbán járt, a Hungarian Table Top Kft. szerződésátadási ünnepségén, és arról is szót ejtett, hogy miután a koronavírus-járvány első szakaszában az egészségügyi védekezés sikeres volt, hozzáfoghatnak a második szakaszhoz, „a gazdasági védekezéshez, amelynek fókuszában a munkahelyeket védő vállalkozások támogatása áll”.

Szijjártó a szokásos kamuzós számmágia után (beruházás több mint 450 milliós költségét a kormány állta) kijelentette:

„A magyar emberek munkája fogja biztosítani a sikert, és ennek révén a külföldi versenytársakat meg tudják előzni, újabb piacokat tudnak szerezni”.

Az MTI tudósítása szerint miniszter úgy jutott e következtetésre, hogy a) országosan 806 vállalkozás nyújtott be pályázatot;

b) a népességszámot tekintve Magyarország világviszonylatban a 92. helyen áll, a magyarok kitartásának és találékonyságának köszönhetően az ország exportteljesítménye a 34.

Már látjuk is, ahogy Szijjártó indoklása nyomán frászt kapnak rémületükben „a külföldi versenytársak”.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?