Meleggyógyító műsor a köztévén? A Médiahatóság szerint minden oké

  • narancs.hu
  • 2019. február 21.

Villámnarancs

Teljesen rendben találta a köztévé meleggyógyítással foglalkozó műsorát a hatóság.

Mi is írtunk róla, hogy az MTVA kulturális csatornáján, az M5-ön az Ez itt a kérdés című műsor január 16-i adásában azt boncolgatták a résztvevők, hogy miként lehet meggyógyítani a melegeket.

false

A műsorban Trombitás Kristóf Keresztély Hodász András katolikus pappal és Szőnyi Szilárddal, a Heti Válasz egykori újságírójával beszélgetett teljesen komolyan a témáról.Trombitás beszámolt egy Budapesten megtartott konferenciáról, ahol arról értekeztek kutatók, miként lehet meggyógyítani a homoszexualitást. A stúdióban aztán olyan témákat boncolgattak, hogy a melegek átnevelésével foglalkozó szakemberek vajon azért nem mernek „előbújni“, mert ellenük „boszorkányüldözés“ folyik. A katolikus pap szerint sokat segíthet a heteróvá válásban az istenhit, Szőnyi szerint pedig nem a meleget ítélik el, csak a bennük lévő hajlamot.

A Médiahatósághoz több bejelentés érkezett Trombitásék performanszával kapcsolatban, de mint az Index írja, a hatóság úgy határozott, a műsor nem sértette a melegek egyenlő emberi méltóságát, nem érvelt a kirekesztésük ellen, ezért nem is indítanak eljárást az ügyben.

Neked ajánljuk