Nem hisszük el: Orbán Viktor tényleg átverte a felcsútiakat?

  • narancs.hu
  • 2015.11.21 07:39

Villámnarancs

Már rég faragták a 25 milliós megvalósítási terveket, amikor a főnök hazai pályán hirtelen meglátta a jövőt. A Közbeszerzési Értesítő sajna lemaradt kicsit a mókáról.

Október 31-én kellett volna átadni a kis felcsúti szupervasutat a Pancho Aréna és az alcsútdobozi Puskás Sport Hotel között, ám egyelőre erre nem került sor, s nem hallottuk, hogy bárki is reklamált volna.

Mit is mondott az óvodások színe előtt Orbán?

Egyvalaki duzzogott csak, ő is csak egy héttel később. Ki más is, mint a Nagy Vasútépítő, korunk Baross Gábora és örökös labdarúgó-szövetségi kapitánya. Orbán november 7-i felcsúti óvodai performanszán persze nem a kisvasutat hiányolta, inkább azon akadt ki, hogy nem mindenkinek tetszik.

„Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig” – mondta, ám azt senki nem gondolta, hogy komolyan gondolja. Orbán viszont mindent komolyan gondol. S természetesen szorgos vazallusai minden gondolatát igyekeznek azonmód valóra is váltani – de ezt mintha elsiették volna! Már akkor pályán volt a tervezés, amikor a főnök belengette mint a jövő zenéjét!

false

Mint szőrt a palánkon

Figyeljék csak: „Egy elképzelés szerint összekötnék a Bicskénél tervezett keskeny nyomtávú vasúttal, és azon keresztül a hegyeshalmi »nagy« vasútvonallal” – mármint a felcsúti játékvonatot. Irány Bécs, elöl ül a masiniszta! Csakhogy a hvg.hu cikkéből az is kiderül, hogy „már azt is tudják, melyik cég készítheti el ehhez a megvalósíthatósági tanulmányt”. 25 milláért, de ez mellékszál.

Mert az egészben az a legszebb, hogy mindez csak tegnap jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, holott a nyertes céggel, a SpeciálTerv Kft.-vel már október 28-án megkötötték a szerződést…

Meg lennénk lepve, ha Orbán Viktor nem tudott volna erről. Ám ahelyett, hogy november 7-én úgy állt volna ki a faluja elé, hogy elmondta volna az igazat, mindenféle támadásokról kezdett hadoválni. Ha támadják, meg kell hosszabbítani. Majd, meg ha… közben már gőzerővel terveztek a szerencsés megbízottak.

Kedves felcsútiak, szomszédok és óvodások, nem lehet, hogy november 7. alkalmából kegyedéket átverte valaki?

Neked ajánljuk