Nem lehet augusztus 15. után sem 500 fősnél nagyobb rendezvényt tartani

  • narancs.hu
  • 2020. július 30.

Villámnarancs

5,3 milliárdot ad a kormány a zenészeknek, államilag támogatott garázskoncert-sorozat lesz.

A kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, mert bármilyen módosítás kockázatos lenne - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályokat augusztus 15. után is fenntartják - mondta.

Gulyás azt jelölte meg célként, hogy szeptember 1-jével az iskolák rendes tanulmányi rendben kezdhessék meg működésüket.

A miniszter azt is közölte, hogy a kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. A keretből egy úgynevezett garázskoncert-sorozat indul, a felvételeket pedig mindenkinek elérhetővé teszik. A forrás egy részét kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére szánják.

Fluor a kormány bejelentéséről: Jobb hazugságot érdemeltünk volna

Nem értik a zenészek, focimeccsre miért mehet a közönség, ha koncertre nem. Nem igazán tetszik a magyar zenészeknek, hogy a kormány kihátrálni látszik korábbi ígéretéből, így könnyen lehet, hogy augusztus 15. után sem lehet majd 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani a járványveszély miatt. Sokakat az zavar leginkább, hogy a labdarúgó-bajnokság utolsó fordulói közben simán lemehettek közönséggel.

Figyelmébe ajánljuk