Orbán szerint az Európai Unió csinálta a jobb üzletet velünk, mint mi ővelük

  • narancs.
  • 2020.07.31 10:10

Villámnarancs

Most nyilván odavannak a gyönyörtől…

A ma reggeli miniszterelnöki kinyilatkoztatásból egyebek mellett kiderült, hogy Magyarországon minden van, amire szükség van egy járványveszély alatt. „A magyar egészségügyi rendszerről kiderült, hogy Európában szinte a legjobban teljesített – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy immár az hazai egészségügyi ipar is felzárkózott, „most már a lélegeztető gépeket, maszkokat az országban gyártják le”.

Mielőtt azonban kicsattannánk az egészségtől, Orbán arra is figyelmeztet,

hogy nem igaz, hogy az Európai Uniótól pénzt kapnánk. „Mi negyvenévnyi kommunizmus után megengedtük a nyugatiaknak, hogy idehozzák védővámok nélkül az áruikat, megengedjük, hogy beruházzanak, hogy versenyre kényszerítsenek bennünket, holott mi körhátrányból indulunk. Ezért cserébe elvárjuk, hogy az itt keletkező profit egy méltányos részét juttassák ide vissza” – mondta, úgyhogy teljesen érthetetlen, hogy Brüsszelben nem borulnak le előttünk e nagyvonalúság láttán.

Neked ajánljuk

„Péternek csak egy baja van Viktorral, hogy nem ő ül a helyén”

  • narancs.hu

Igencsak megmozgatta a fiatalokat az előválasztás második fordulója. Körképünk szerint a vidéki városokban nagy számban ment el szavazni ez a korosztály. Ikszek Márki-Zayra és Dobrev Klárára, kígyózó sorok a sátraknál, határozott véleményű szavazók. Békés megyei, szegedi, szolnoki és siófoki helyzetképünk következik.