Orbán udvari újságírója nekimegy Gyárfásnak, az meg…

  • 2016. december 12.

Villámnarancs

Rongyos 5 millióval gurigázik. És hogy jön ide Seszták Miklós?

Kifakadt Gyárfás Tamás, mert a Nemzeti Sport megírta, hogy mekkora pénzeket kaszált egyebek mellett azzal, hogy a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA egyik magazinját régóta a cége adja ki, évente 200 ezer euróért. Gyárfás szerint az egész csúsztatásnak és „lejárató kampánynak” mindössze az az apropója, hogy a Nemzeti Sport nemrégiben kinevezett főszerkesztője, Szöllősi György tavaly még a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökeként 5 millió forint támogatást kért Gyárfástól a Sportcsillagok Gálájára, az meg nem adott. (Mellékszál, de a Nemzeti Sportot sikerült mintegy fél hónap alatt lezülleszteni a fideszes revolverlapok szintjére, hiszen a 200 ezer eurós infó a hvg.hu remek áprilisi cikkében szerepelt, azóta végigfutott az egész független sajtón, de a fideszes médiában persze csak akkor veszik elő, amikor nekik kell. Akkor viszont apropó és gátlás nélkül.)

Jobbra Szöllősi, 2011, Aranylabda díjátadó

Jobbra Szöllősi – 2011, Aranylabda-díjátadó

Fotó: Facebook

Még igaz is lehet, amit Gyárfás  mond – láttunk már ennél is pitiánerebb bosszút –, ám valahogy nagyon stimmel ez az egész adok-kapok. Szöllősi nem egyszerű sportújságíró, ő Orbán Viktor házi sportújságírója, aki azután került a Nemzeti Sport élére, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworksé lett a lap.

Márpedig ilyen hátszéllel igencsak nagy bátorságra vallana, ha Szöllősi elszabadult hajóágyúként tüzelne Gyárfásra, ha az továbbra is jó kapcsolatokat ápolna a miniszterelnök úrral.

Hogy ez mennyire nem így van, azt bizonyítja, hogy Gyárfás az 5 milliós bemondás mellett egy levelet is írt. Nem Szöllősinek, nem Orbán Viktornak, nem is Mészáros Lőrincnek. Levelének címzettje Seszták Miklós („Mélyen Tisztelt Miniszter Úr!” „Kedves Miklós!”), tartalma pedig nincs, pontosabban csupán ennyi: „Elfogadhatatlan számomra, hogy rendre megalázzanak, megszégyenítsenek. (…) Tisztelettel kérem, hogy korábbi pozitív visszajelzésének megfelelően T. Miniszter úr, mint a szervező bizottság elnöke segítse elő, hogy méltóképpen válhassak meg 23 év és 8 hónap után a Magyar Úszó Szövetség elnöki tisztségétől.”

Egy fuldokló kapaszkodik az utolsó szalmaszálba, de nem hinnénk, hogy a folytatás Seszták jóindulatán múlik. Ahogy nem is Szöllősi rosszindulatán.

Figyelmébe ajánljuk