Orbán Viktor egész egyszerűen nem tud mit mondani, amikor Vona megkérdezi Terry Blackről és Habony Árpádról

  • narancs.hu
  • 2016. december 12.

Villámnarancs

Hihetetlen videó.

Most egy pillanatra tegyük félre a nagyobb kontextust, mármint azt, hogy hova jutott ez az ország, ahol most a szinte korlátlan hatalmú kormány és a legnagyobb ellenzéki párt éppen azon versenyeznek, hogy melyikük tudja nagyobb lendülettel belevetni magát a rasszista népbutításba. Most csak a második adok-kapok, vagyis a viszontkérdés és a viszontválasz színvonalára vessünk egy pillantást.

Vona azt veti a miniszterelnök szemére, hogy a Fidesz médiabirodalma most már hetek óta mocskolja, személy szerint őt. Ez nyilván kellemetlen kérdés Orbánnak, nem igazán illik a Felelős, Bölcs, Konzervatív és Keresztény Európai Államférfiú imázsába, hogy a füttyentésére karaktergyilkosok pattannak elő a legsötétebb bokrokból, és lebuziznak bárkit, aki ellentmond neki. De azért nem lehetetlen ügyesen ellentmondani, visszavágni egy ilyen helyzetben sem.

Ehelyett mit tesz Orbán?

1. Karácsonyra hivatkozik, mint a menekülős Matolcsy.

2. Mond valami alig érthető, kocsmai beszólásra emlékeztető humort arról, hogy Vona nem elég férfi ahhoz, hogy őt, Orbánt fenyegesse. De, de, de az Isten szerelmére, hát Vona épp azt mondta, hogy nem fenyegette Orbánt! Mire válasz ez?

3. Elkezd a migrációs válságról és a Jobbik elmúlt fél évben követett bevándorláspolitikájáról beszélni, egy szót nem szól a médiáról.

Már azt se tudja, mit hazudjon.

Figyelmébe ajánljuk