Egymást hazugozza le Török Gábor és Lánczi Tamás, a Fidesz házi elemzője

  • narancs.hu
  • 2016. december 11.

Villámnarancs

Mi máson, a Jobbikon kaptak össze.

Most akkor zuhan a széljobber párt vagy nem zuhan? „A Jobbik identitásválsága miatt folyamatosan zuhan a Jobbik népszerűsége” – e szép magyar mondatot Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője bírta mondani. Na, hol? Hát persze, hogy a Tv2-ben, még szerdán. Jött erre Török Gábor, hogy „nem az a baj, ha valakit politikai szándékok is vezérelnek (mindenki gondol valamit a politikai szereplőkről, ezt nehéz kizárni), és ezért személyes meggyőződése alapján értelmezi a tényeket, hanem az, ha egy elemző szándékosan nem mond igazat”, miszerint hazudik. Szerinte tehát nem zuhan a Jobbik, s ezen állításához táblázatokat is rendelt Facebook-oldalán.

Lánczi Tamás

Lánczi Tamás

Fotó: MTI

Mire a kissé indignált Lánczi pont a táblázattal ütött vissza, amelyből szerinte „világosan látszik, hogy a Jobbik az elmúlt másfél évben – valamennyi közvélemény-kutató intézet szerint – elveszített közel félmillió szavazót. A csökkenés kisebb kilengésektől eltekintve tendenciózus és folyamatos. Azt hiszem, a táblázat világos választ ad arra is, ki hazudik valójában”. Ámde Török sem volt rest, visszavágott. Várjuk Lánczi szubkontráját. Azaz várja a fene. Az egész úgyis csak a Fidesz újabb keletű Jobbik-ellenes hadviselésének valami huszadik mellékfrontja.

A lényeg az, hogy Orbán újabb harcot hirdetett, s mert nem volt elég frontja, nyitott még egyet: a Jobbik ellen. Most erről szólnak a hírek. Mindig arról szólnak, hogy éppen kitől méltóztatik félni őfelsége.

Figyelmébe ajánljuk