Orbán vésztanácsot tartott – De kitől tudjuk meg az igazat?

  • narancs.hu
  • 2015. február 15.

Villámnarancs

Olyan dolog történt tegnap, ami 2010 óta egyszer sem, Orbán Viktor az ellenzéki pártokkal egyeztetett. PR-trükk vagy tényleg háború lesz?

„A parlamenti pártok támogatását kérte a nemzeti külpolitikai célok eléréséhez Orbán Viktor kormányfő és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a frakcióvezetőkkel folytatott szombati egyeztetésen, az Országházban. A megbeszélésen téma volt a segítségnyújtás folytatása Ukrajnának, valamint az amerikai–magyar szövetségesi kapcsolatok erősítése és az Oroszországgal fenntartott pragmatikus együttműködés fejlesztése” – írja az MTI, mi meg csak kapkodjuk a levegőt. Mi a jóisten történt? Hogyhogy a miniszterelnök nem „az emberekkel” ült le egy asztalhoz egyeztetni, jó szokása szerint, hanem azokkal, akiket eddig kutyába se vett? Netán megvilágosodott? Vagy csak most vette észre, hogy Magyarországon parlamenti demokrácia van?

false

 

Fotó: MTI

Egy túróst. Biztosak lehetünk abban, hogy Orbán továbbra is nagy ívben tesz az ellenzéki pártokra, tegnapi műsora pedig nem volt egyéb, mint vetítés mindazoknak, akik kételkednek az ő jó szándékait illetően. Most azonban, hogy megvolt ez a nagy összeborulás, Szijjártó meg belehazudja a képünkbe, hogy „a Magyarország körül kialakult geopolitikai helyzet miatt szükséges a folyamatos egyeztetés a parlamenti pártokkal”, még fénykép is készült a nagy eseményről, nos, ezek után ki merné azt állítani, hogy Orbán diktatúrában utazik?

Hát az ellenzéki pártok biztosan nem! Lám, lám, a miniszterelnöknek elég volt füttyentenie, azok máris ugrottak, ez aztán megtiszteltetés!

Ahelyett, hogy Orbánra, Harrachra, Rogánra, Szijjártóra borították volna az asztalt. Vagy el se mentek volna…

Ráadásul Szijjártón kívül egyelőre senki nem szólalt meg, hogy mégis mi történt a tegnapi egyeztetésen. Az LMP lapít, a Jobbik lapít, egyedül az MSZP adott ki közleményt, amelyben ez áll: „a megbeszélésen az MSZP-t Tóbiás József elnök-frakcióvezető képviselte, aki a találkozón elhangzottakról elsőként a szocialista frakciót tájékoztatja hétfőn”.

Ennél azért érdekesebb, hogy Tóbiás (meg Szél Bernadett) mit fog majd mondani a választóinak? És végre mikor?

Frissítés:

„Tisztelt Szerkesztőség!
Az Orbán vésztanácsot tartott – De kitől tudjuk meg az igazat? című cikkükben alaptalanul állítják, hogy az LMP lapít az ügyben. A megbeszélést követően Szél Bernadett, a párt társelnöke számos sajtóorgánumnak – pl. három televíziónak is – nyilatkozott, ez láthatóan elkerülte a figyelmüket. (Holnap reggel a Klubrádióban beszél majd erről a témáról.)
Orbán vésztanácsot tartott – De kitől tudjuk meg az igazat?
Kérem, hogy korrigálják a cikkben szereplő állítást, miszerint az LMP lapít az ügyben!
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Wéber Ferenc sajtófőnök”

Figyelmébe ajánljuk