Orbán Viktor azt várja a stadionépítésektől, hogy jobban szeressük a hazánkat

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 14:30
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A szeretet a VIP-páholyokból indul.

A kormányfő adta át csütörtökön a Tokaji Vízitúra Központot, ahol kiderült, szerinte mi célt szolgálnak a turisztikai és sportfejlesztések. Mint közölte: a sport- és szabadidőközpont is egy olyan program része, amely természetes módon teszi megélhetővé a hazaszeretetet, és azokat az embereket is a nemzeti közösség részévé teszi, akik nem érezték magukat oda tartozónak. Végre azt is megtudtuk, hogy a mindennapi hazaszeretet az, amikor „hazánk bevon bennünket a saját bűvkörébe”.

Hajóra szállt, de őt rögtön hagyták kikötni

Hajóra szállt, de őt rögtön hagyták kikötni

Fotó: MTI

Orbán közölte: a kormány célja, hogy 2030-ra Európa egyik legegészségesebben élő nemzete legyen a magyar. A miniszterelnök úgy látja: miközben tiszteljük az élsportolóinkat, a kontinens egyik legkevesebbet sportoló nemzetei közé tartozunk, így a sport- és szabadidős tevékenységek a jövő évi büdzsében is kiemelt támogatást kapnak – közölte.

A kormányfő jól látja: sokkal jobb lenne, ha többen és többet sportolnának. Ehhez érdemes lenne például olyan uszodákat építeni, amelyeket nem csupán egy világeseményre nyitnak meg, hanem az átlagemberek is élvezhetik, netán a gomba módra szaporodó stadionok helyett olyan közösségi szabadidős helyekre szánnák a súlyos tízmilliárdokat, ahol egyre több és több embernek lesz kedve mozogni. A felcsúti, a paksi, a debreceni, a székesfehérvári, a kisvárdai, a szombathelyi – hogy csak néhányat említsünk – stadion nem biztos, hogy ilyen hely.

A szeged–csanádi püspök azt mondja, ők az embereknek szereznek örömet azzal, hogy állami pénzből stadiont építenek

Lesz miért imádkozni, élvonalbeli meccseket akarnak Kiss-Rigó Lászlóék Szegeden. Mintegy húszmilliárd forint állami támogatást kapott a Szeged–Csanádi Egyházmegye, hogy Szegeden egyebek közt ifjúsági parkot, kollégiumot építsenek, beindítsanak egy két tannyelvű iskolát és egy zeneművészeti szakgimnáziumot, illetve felhúzzanak egy új stadiont.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 14:30
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Motyó
  2018. június 14., csütörtök 20:11
  Én sokkal jobban szeretném a hazámat, ha arra költatnének, ami kell. Kórház, iskola, infrastruktúra, művelődés, egyetem. De mivel a stadionokra költenek, nem szeretem a kormányt, de a hazámat igen.
 2. 2
  naki
  2018. június 14., csütörtök 20:06
  Tolvaj, vigyázat!!
 3. 1
  rworse
  2018. június 14., csütörtök 15:21
  Éljen soká a hazaszeretet. Csak mi nyerjük a legtöbbet.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk