Ez egyre szebb: „Schmidt Mária aggódott, hogy az LMP kiesik a parlamentből, hiszen a fia képviselőjelölt volt…”

  • narancs.hu
  • 2018. július 26.

Villámnarancs

Semmi, semmi, csak egy kis baráti beszélgetés Schmidt Mária és az LMP kampányfőnöke között.

Csupán az anyai aggodalom vezette Schmidt Máriát, amikor hangsúlyozottan baráti magánbeszélgetést folytatott a választási kampány finisében az LMP kampányfőnökével és jelenlegi országgyűlési képviselőjével – válaszolta a Zoom.hu kérdésére Schmuck Erzsébet, a jó barát (valamint nemrég még LMP-s kampányfőnök és jelenlegi országgyűlési képviselő), hogy mégis miről diskurált Schmidt Máriával telefonon a választási kampány finisében. Hát erről:

false

„Schmidt Mária aggódott, hogy az LMP kiesik a parlamentből, hiszen a fia képviselőjelölt volt, az első ötben benne volt, és ha a párt nem kerül be, a fia is kiesik.”

Arról mi is írtunk, hogy „fegyelmi eljárás indult az LMP képviselője ellen, mert a kampány alatt többször egyeztetett Schmidt Máriával”, de Schmuck szerint nem ezért indult fegyelmi ellene. Noha, mint bevallotta, valóban egyeztetett Schmidt Máriával.

„Schmidt Máriával egyeztettem sztori”-ról: „A kampányidőszakban akkor hívott (…), amikor Hadházy Ákos több mint 20 helyen akart visszalépést. Azért hívott fel Mária (és nem én hívtam), hogy felhívja a figyelmemet arra, mint kampányfőnöknek, hogyha megtesszük, amit Ákos szeretne, akkor a választóink elfordulnak tőlünk és könnyen kieshetünk a Parlamentből” – írta Schmuck az LMP belső levelezőlistájára.

Schmuck szerint szó sem volt semmiféle befolyásolásról vagy nyomásgyakorlásról, pusztán annyi történt, hogy Schmidt Mária anyai aggodalmának adott hangot, hiszen ő „Ungár Petinek az édesanyja”.

Az aggódó édesanya, vagyis a Terror Háza igazgatója ezzel – Schmuck szerint – nem szólt bele az égvilágon semmibe, a legkevésbé az LMP belügyeibe:

„Nem szólt bele. Elmondta a véleményét a visszalépésekről, a koordinációról, ahogy tudomásom szerint más pártokkal is beszélt erről, a DK-val és másokkal is.”

Figyelmébe ajánljuk