A kormánypropaganda már ott tart, hogy a gyermeküket otthon ápolók „Soros György tervét” akarják megvalósítani

  • narancs.hu
  • 2018. július 23.

Villámnarancs

Mindenki Soros, aki nem ért egyet a kormánnyal.

Pénteken mi is részletesen írtunk arról, hogy ismét az Országház elé vonultak az otthonápolási díj elismeréséért küzdők, akik szeretnék elérni az ápolási segélyek azonnali, 50 ezer forintos emelését, majd azt követően az otthonápolás munkaként való elismerését és bérezését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) érdemben nem reagált a tüntetők kérésére, a miniszter szerint ugyanis minden rendben van. „A legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása 2010 óta 63 százalékkal, 37 050 forintról 58 680 forintra nőtt. Ezenfelül idén januártól bevezették a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon ápoló idősek számára az 50 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést. Az is fontos előrelépés, hogy a bruttó díjakból nyugdíjjárulékot is fizet az állam, ez azt jelenti, hogy az érintettek nyugdíjjogosultságot szereznek” – írták a közleményükben.

Ismét a Parlament elé vonulnak az ápolási díj elismeréséért küzdők

Aki tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos hozzátartozóját otthon ápolja, gondozza akár a nap 24 órájában, munkát végez-e? Újabb megmozdulásra készül az otthoni ápolás elismeréséért közösen küzdő Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Csak Együtt Van Esély (CSEVE) Csoport és az aHang kampányplatform: péntek délután az érintettek és támogatóik az Emmi épületétől a Kossuth térre vonulnak, hogy megnézzék, mit válaszoltak nekik a képviselők 3+1 igen egyszerű kérdésre.

A kormánypropagandaként funkcionáló „sajtó” pedig szintén beleállt a témába, csak ők úgy próbálták hitelteleníteni az otthonápolási díj emelésért küzdőket, hogy azt állították róluk, Soros György kottájából játszanak.

„Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szociálisan rászorulók, családtagjaikat otthon ápolók Soros legújabb civil szervezete kezében egy újabb eszköz céljaik eléréséhez, vagyis Soros György tervének megvalósításához, amelynek Orbán Viktor és kormánya az útjában áll.” Ezt például a Pesti Srácok írta.

Ezt meg a Magyar Idők, amely a demonstrációról „Újabb tüntetést tartottak a Soros-szervezetek” címmel számolt be:

„Az aHang szerveződést egyébként a Soros-féle kiképzőtábort szervező Varga Máté koordinálja, aki újabban ezzel az akciófelülettel küzd az általa képzelt „óriási demokráciadeficit” ellen. A honlap mögött álló Magyarhang Kft. idén alakult, tulajdonosa és egyben ügyvezetője is Varga Máté, aki egyúttal a Soros-féle Civil Kollégium Alapítvány igazgatói posztját is betölti.”

Több tízezer ember problémájára, mindennapi küzdelmére azt tudja mondani a propaganda, hogy Soros. Kevés dolog mutatja meg ennél egyértelműbben, hol tart ma a NER.

(via merce.hu)

Neked ajánljuk