Nemcsak a vadászati kiállítást intézi, Kovács Zoltán koordinálja az Eucharisztikus Kongresszust is

  • narancs.hu
  • 2020.11.26 11:51

Villámnarancs

Orbán kommunikációs államtitkárának Semjén Zsolttal kell majd egyeztetnie.

Kovács Zoltán mostantól a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kormányzati feladatait is koordinálja kormánybiztosként, a kongresszus kormányzati kapcsolattartójaként gondoskodik a kongresszus és a vadászati kiállítás közötti feladatok koordinációjáról" -  írja a Magyar Közlöny alapján a Telex.

Mint emlékeztetnek rá, a kommunikációs államtitkár eddig a "2021. évi Egy a Természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás” megrendezését, szervezését, lebonyolítását felügyelte kormánybiztosként, amire még a koronavírus-járvány közepette is milliárdokat csoportosítottak át.

Kovácsnak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kormányzati feladatait Semjén Zsolttal egyetértésben kell koordinálnia, feladatai ellátásáért pénzt kap és ötfős titkárság is segíti majd - írja a Telex.

Oltáriszentség és országimázs

Egy évvel elhalasztották az idén szeptemberre tervezett budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelynek nyilvánvaló előképe az 1938-ban megrendezett hasonló esemény. A 82 évvel ezelőtti kongresszus a két világháború közötti Magyarország legnagyobb rendezvénye volt, százezrek látogattak a fővárosba a világ minden tájáról.

Neked ajánljuk