Tarlós akkora hülyeséget mondott, hogy a mozgólépcső adja a másikat

  • narancs.hu
  • 2016. december 7.

Villámnarancs

„Nincsenek metróproblémák."

Horváth Csaba a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén a 2-es metrón történt baleset és a metróleállások miatt vizsgálóbizottság felállítására tett javaslatot, mely, mint mondta, nem személyes felelősöket keres, hanem a rendszerszintű problémák megoldására törekszik – írja a hvg.hu, mire Tarlós István szokásos stílusában reagált:

„a balesetről a legkülönbözőbb fantáziák láttak napvilágot, de a hatóságok álláspontja után mondjunk csak véleményt”

– jegyezte meg a főpolgármester, majd elmondta a véleményét. A hvg.hu szerint azzal jött, hogy „nincsenek metróproblémák”, mert „az, hogy az M4-esen egy papírdarab füstölt, az M2-esen volt egy baleset, amit teljes körűen vizsgálnak, nincs összefüggésben azzal, ami a tényleg problémás M3-mal van”.

false

 

Fotó: MTI – Illyés Tibor

Nos, ha Tarlós szerint tényleg így áll a dolog, legközelebb árulja már el azt, hogy szerinte mi kell ahhoz, hogy ő is azt érezze, amit a budapesti utasok. Hogy a metró – nevezzék M1-nek, 2-nek, 3-nak vagy 4-nek – korántsem olyan problémamentes, mint amilyennek láttatni szeretnék azok, akik csak néhanapján ereszkednek le mozgólépcsőn a mélybe,

és akkor is csak parádézni, bohóckodni.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.