Tolvajdumával védi Lázár János a havernak legurított százmilliókat

  • narancs.hu
  • 2016. május 27.

Villámnarancs

Az idült sorosozás, brüsszelezés mögött fel sem tűnt a miniszterelnöki miniszter legsötétebb közlése.

Megvan az a szöveg, hogy „az én rokonaim már nem is pályázhatnak?”, meg hogy „amikor az én százmillióimról szavazott a kuratórium, addig kimentem folyosóra”? Nos, tegnap e sztenderd tolvajretorika használatával vette védelmébe a Klik durva szolnoki költését Lázár János.

„Nem lehet hátrányosan megkülönböztetni valakit azért, mert fideszes”

– mondta Lázár azzal kapcsolatban, hogy három év alatt 221,5 millió forintot költött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ügyvédi megbízási díjakra, és 2014-ben a szolnoki fideszes polgármester fia kapta a legnagyobb honoráriumot. „Ha szabályos eljárás keretében választottak ki valakit, nem érheti hátrány amiatt, hogy Fidesz-tag, de emiatt előnyben sem lehet részesíteni” – idézi a főminisztert a nol.hu.

Ha egy pillanatra megpróbáljuk komolyan venni Lázár Jánost, a helyzet nagyjából így festene: Szolnokon minden ügyvédnek jár háromévenként kétszázmillió a Kliktől. Ha a fideszes polgármester fiacskája kimaradt volna ebből a szórásból, akkor nyilvánvalóan hátrányos megkülönböztetés áldozata szegény, s az megengedhetetlen. Az igazság ezzel szemben az ugyebár, hogy csak a polgi sarja nyalta fel e tudományosnak mondható összeget. A többi szolnoki ügyvéd, hát, jártak, ahogy jártak, szegények.

Az igazság? Az igazság az, hogy Lázár János pökhendi orcátlansága nem ismer határokat. Ez ma pusztán csak arcbőr kérdése ebben az országban. Jobb helyeken egy ilyen közlésnek azonnali politikai, a történteknek pedig büntetőjogi következményei vannak.

Figyelmébe ajánljuk