Vona Gábor gyönyörű videón örül nagyon-nagyon Putyin látogatásának

  • narancs.hu
  • 2017. február 1.

Villámnarancs

Magyarok, örvendezzetek ti is!

Az egész ország lázban ég Vlagyimir Putyin holnapi látogatásától. A TEK lezárja a fél várost, az ellenzéki pártok sajtótájékoztatóval készülnek, az Együtt tüntetést szervez, és a Jobbik elnöke is üdvözli az orosz elnök érkezését.

Vona kora este olyan videóüzenetet rakott ki a Facebookra, hogy tán még Putyin elnök is beragasztja az emlékkönyvébe.

A Jobbik elnöke nem tréfál, simán

felszólítja a magyarokat, hogy örüljenek

a magas látogatásnak.

Vona Gábor – miközben saját pártját leendő kormányerőként és az ellenzék legerősebb pártjaként deklarálja – kulcsfontosságúnak tartja a jó magyar-orosz kapcsolatok kialakítását és elvárja a jelenlegi kormányfőtől, hogy a lehető legjobb megállapodást kösse meg holnap. Kitér továbbá a más nagyhatalmakkal megejtett találkozók fontosságára is, így ha netán az Egyesült Államok vezetője érkezne a hozzánk, őt sem fogadná kisebb lelkesedéssel.

„Ha Magyarországra látogat egy nagyhatalom vezetője, akkor nekünk annak örülni kell. S a mindenkori magyar vezetésnek, a mindenkori magyar miniszterelnöknek arra kell törekednie, hogy a látogatásból kihozza a legtöbbet. Hazánk és a nemzetünk számára a lehető legjobb megállapodásokat kösse és a lehető legbékésebb viszonyokat, partneri viszonyokat alakítsa ki. Ez nem csupán Oroszországgal kapcsolatban, hanem más nagyhatalmakkal kapcsolatban is így van, hiszen a politikusok a politikai vezetők jönnek és mennek, egyik a másik után, de az országok a népek, a nemzetek, azok megmaradnak. (…)  A leendő Jobbik kormány számára nem lényegtelen, sőt kifejezetten lényeges, hogy a magyar-orosz viszonyok jók legyenek. Hiszen pl. a magyar élelmiszeripar talpra állításának tekintetében a hatalmas orosz felvevő piac kulcsfontosságú lehet.”

Még egyszer felszólítja a magyarokat, hogy örüljenek

„Ha az Egyesült Államok vezetője vagy más nagyhatalom vezetője érkezik Magyarországra, Magyarországnak örömmel kell fogadnia és arra kell törekednie, hogy a szuverenitásunkat megvédve, az önállóságunkat biztosítva, de minél többet és minél jobban tehessünk saját honfitársaink a magyar emberek javára."

Reméljük Vona Gábor holnap nem lesz csalódott… abba meg bele se merünk gondolni, mit fog mondani, ha valaha Donald Trump hozzánk látogat. Akkor lesz csak csuda nagy a nemzeti örömködés!

A teljes videó elérhető itt:

Vona Gábor - Örüljünk-e, hogy jön Putyin? | Facebook

Figyelmébe ajánljuk