Holnap visszatér a Tanítanék, megint tüntetnek, új húzónevekkel

  • narancs.hu
  • 2017. február 4.

Villámnarancs

A legfrissebb hősöket állítják hadrendbe.

Szert Boglárka és Szentesi Tamás is szót kap a Tanítanék holnapi tüntetésén. Nevezettek a demokratikus Magyarországért folytatott polgári ellenállás legújabb kori alakjai: Szert Boglárka az Antall József Tudásközpontnak nevezett izében megesett olimpiai hátterű tisztogatás áldozata; valaki, aki kiállt jogainkért a szervilis idiotizmussal szemben. Szentesi Tamás pedig egyenesen a NAV-ból csinált bolondot.

A hét közepéről – időjárási okokból – elhalasztott demonstráció így remélhetőleg választ ad a pedagógusmozgalommal kapcsolatban (mondjuk, Pukli István kilépése óta) fölmerült kérdésekre. S arra is, hogy hogyan reagál a mozgalom arra a kétségtelen tényre, hogy a demokratikus ellenzék fő reménységének szerepére az elmúlt időszakban befutott egy ugyancsak elég komolynak tűnő bejelentkezés a Momentum Mozgalom részéről.

A Tanítanék így indokolja Szert és Szentesi meghívását: „Azért kértük meg őket, hogy beszéljenek, mert azt látjuk, hogy egyre fontosabb az, hogy magánszemélyek is kiálljanak magukért és egymásért – ha tetszik, politizáljanak.”

Nos, itt van tényleg a kutya elásva: politikát kell csinálni, mert abból van a legnagyobb hiány. Arra ugyanis, amit az Orbán-kormány, vagyis maga Orbán Viktor a hatalomra kerülése óta folytat, nos, létezik egy csomó plasztikus kifejezés, de a politizálás szó nincs köztük. S egyelőre a magyarországi pártellenzék is inkább csak túlélni igyekszik, a politizálással mintha még várnának. Pedig jócskán itt az idő, már késésben is van az ország. Ha az utcán lehet, akkor ott kell. Tüntetni, aláírásokat gyűjteni, egyszóval politizálni.

Figyelmébe ajánljuk