Vona Gábor tíz évig gondolkodott élete fő művén – Megérte!

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 1.

Villámnarancs

A Jobbik elnöke a bulvársajtónak magyarázta el, lassan, hogy mindenki megértse, mit varrtak a bicepszére: testfestményt.

„Két görög mitológiai hős, Thészeusz és a bikafejű Minotaurusz küzd egymással, felette a küzdelem helyszíne, a krétai labirintus. Minotaurusz labirintusa, ami az ember belső világát, lelkét is jelképezi. Ennek mé­lyére kell hatolnunk – akárcsak Thészeusznak –, hogy saját negatív oldalunkkal, azaz a bikafejű szörnnyel – is megütközzünk. Nem hirtelen felindulásból született a testfestmény, hanem tízévnyi tervezgetés és bizonytalankodás van mögötte” – mondta a Borsnak Vona Gábor, egyúttal jelezve, hogy ebben a tekintetben is kiemelkedik párttársai közül, akik holmi árpádsávokat, nagymagyarországokat, székelykapukat vagy éppen náci jelmondatot tetováltatnak maguknak.

false

 

Mert igazából mit is üzen nekünk ezzel Vona Gábor? Hát azt, hogy jó ízlésű és megfontolt férfi, aki többre hivatott annál, hogy egy náci pártot vezessen.

Mélyen egyetértünk! Vona vezethetne például egy tisztességes tetoválószalont, ahol minden kuncsaftnak elmondhatná, amit a Borsnak is: „A buliból, brahiból történő tetoválást butaságnak tartom. Ez komoly, életre szóló dolog, nem játék.”

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?