Vajon mit fog csinálni Pálffy István mint írországi nagykövet?

  • narancs.hu
  • 2015. július 31.

Villámnarancs

Azzal van tele a sajtó, hogy az egykor mértéktartásáról híres, mára már kicsinyt elfeledett KDNP-hőst Írországba küldi Orbán – nem fogják elhinni, nagykövetnek! Mi lesz ott vele?

Végre előléphet a feledés homályából az előző ciklusban annyi vidám percet szerző, talajmély kereszténydemokrata pojáca. Nagykövet lesz belőle, ne szörnyülködjön senki, Orbán káderpolitikáját elnézve még mindig így járunk jobban, legalább messze lesz. Abban meg hótbiztosak vagyunk, hogy a nemzet hírnevét csak öregbíteni fogja Írországban.

De hogy mit fog ott csinálni? Azt mi csak sejtjük, de nem mondjuk. Mindenesetre itt egy villámvideo Obamáról és az angol királynőről. Valszeg nem járunk messze a valóságtól, ha Pálffy várható produkciójáról épp az ő esetük ugrott be…

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.