Hoppál Péter börtönről álmodik

  • narancs.hu
  • 2015. április 6.

Villámnarancs

A kulturális államtitkár végre nagyot álmodik. Igaz, nem kulturális államtitkárként.

Hoppál Péter nem beszél a levegőbe, sőt amióta ő lett a kulturális államtitkár, voltaképpen nem mond semmit. Mindez jól mutatja a kormány viszonyát a témához. Íme egy hűséges papagáj, aki pontosan tudja, meddig mehet el. Semeddig.

Hoppál nemcsak államtitkár, hanem országgyűlési képviselő is, és úgy tűnik, súlytalan hivatali ténykedését a körzetében, Komlón, „lakossági vonalon” igyekszik kompenzálni, mi több, befolyását érvényesíteni. Már csak azért is, mert Komló ringbe szállt. Egy milliárdos beruházás a tét. Figyeljék csak, mit mond!

„A beruházás komoly lehetőség a városnak, ezért személyesen is bízom a pályázat sikerében. Ekkora nagyságrendű új munkahely nagyon ritkán jelenik meg egyszerre Komlón, ráadásul ezúttal nem egy könnyedén továbbköltöző cégről, hanem évtizedekig stabilan megmaradó, állami intézményről van szó.”

De miért is lobbizik ilyen elánnal Hoppál, mi lehet olyan ezekben a válságos időkben, ami évtizedekig stabilan működik? Nos, az új börtönről van szó, a komlói önkormányzat ettől várja a város felvirágzását, 250 új munkahelyet stb.

Még az is lehet, hogy igazuk van, de azért mégiscsak milyen ország az, ahol egy 25 ezer lakosú város egy sitt megépítésében reménykedik, és a projekt legharsányabb támogatója a kulturális államtitkár?

Figyelmébe ajánljuk