Wass Albert-ügy: Karácsony bocsánatot kért azoktól, akiket az író lenácizásával megbántott

  • narancs.hu
  • 2019. október 24.

Villámnarancs

Már bánja, hogy belement a "Wass náci volt-e" vitába.

Karácsony Gergely, Budapest frissen megválasztott polgármestere a közelmúltban egy interjúban lenácizta Wass Albertet, ami Orbán Viktor figyelmét sem kerülte el, hiszen október 23-án a miniszterelnök Wass Albert egy versét posztolta Dörner György előadásában.

Folyik a szó a folyosón

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Új fejlemény a Wass-gate terén, - mint arról a 444 számolt be - hogy Karácsony Gergely az ATV-ben megkövette mindazokat, akiknek kedves Wass Albert.

Karácsony elmondta, hogy hibát követett el, amikor belement ebbe a vitába:„Tudom, hogy Wass Albert nagyon sokak számára egészen mást jelent, mint nekem. Nagyon sok honfitársunk számára ez egy nagyon megosztó megítélésű irodalmi és politikai múlt." - mondta el az ATV-ben.

„Tulajdonképpen szeretnék azoktól elnézést kérni, akiket ezen keresztül akaratlanul is megbántottam” - jelentette ki a főpolgármester.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.