Visszhang: film

A kúria

  • SzSz
  • 2021. november 24.

Visszhang

A Barbara Hershey játszotta Judith a nyitójelenetben épp’ a 70. születésnapját ünnepli szerettei körében.

Nemcsak gyönyörű, de valósággal kivirágzik családja társaságában, mígnem jön egy rosszullét, Parkinson-kórral diagnosztizálják, ő pedig úgy dönt, nem lesz senkinek a terhére, ezért inkább elvonul egy idősotthonba.

A címbeli kúria tipikusan arisztokratikus épület, amelynek vízköpőiről és ódon kopogtatóiról már messziről üvölt, hogy itt bizony sötét üzelmek zajlanak a takarásban. Természetesen így is van: az idős bentlakók rémeket látnak, képzelődnek, ápolóikat lopással vádolják – mindez az egyre erősebb demencia jele is lehetne. A kúria azonban viszonylag hamar letér a hintapolitikát játszó pszichothrillerek útjáról – egy rövid ideig lengeti ugyan, hogy Judith és társai csak betegségük miatt hallucinálnak, de aztán inkább a könnyebb utat választja, és az első adandó leágazásnál letér az olcsó horrorok felé.

manor1008

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.