Visszhang: könyv

Hegyi Balázs: Bárhol, magaddal

Visszhang

E kötet olyan, mint egy meditatív lelki utazás az „Isten-kapcsolat” fogalma körül.

A műfaji és tematikai szempontból rendkívül sokszínű szövegek e keresés szépségeiről és nehézségeiről szólnak, aminek elkerülhetetlen, ám mindenképpen tanulságos része az eltévedés, az egyensúlyvesztést követő zuhanás, a „hit súlytalansági állapotának” spirituális tapasztalata.

A szövegek legfőbb erénye e kísérletezés élményének érzékeny és pontos megragadása, amelynek során a szerző a transzcendens világ szavakon túli tartományaiból is képes benyomásokat rögzíteni. Ez legtisztábban a csúcspontnak tekinthető záródarabban, Az első szó születése című, a szavak előtti létállapot halovány emlékeit felidéző szövegben érhető tetten, amelyben a nyelv, így a beszéd és az írás határaival, ellentmondásos működéseivel is szembesülünk: „Egy tábla nem tehet róla, de hazudott.”

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?