Visszhang: tévétorrent

Yellowjackets

  • SzSz
  • 2022. augusztus 10.

Visszhang

Középiskolai női focicsapat utazik a bajnoki döntőre – hormonoktól fűtött tizenéves lányok tele titkokkal, féltékenységgel, barátsággal és szerelemmel.

Repülőjük lezuhan, a túlélők pedig kénytelenek rájönni, hogy senki nem jön értük, így teljesen magukra maradtak a kanadai erdő legmélyén.

Az addig számkivetettnek számító, külsős csapattag hamar vezető figura lesz, mert ő bizonyul a leghasznosabbnak a vadonban – nem irtózik például egy fejszével levágni az edző sérült lábát. A legnépszerűbb lány viszont ilyen körülmények között semmirekellővé válik, partvonalon kívülre kerül. Az addig kigúnyolt srácért a lányok vetélkedni kezdenek; eltitkolt románcokra és megcsalásokra derül fény; közben pedig fenyegetnek a vadállatok, a fertőzések, az éhség és a széthúzás is.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.

Aktivizmus színészekkel

  • Erdei Krisztina

Csoszó Gabriella aktivista fotós, töretlen kitartással vesz részt az ellenzéki tüntetéseken és osztja meg képeit azokkal, akik szeretnének mást is látni, mint amit a NER kínál.

Házasok hátrányban

  • Kiss Annamária

Középkorú házaspár egy protokollparti után vendégül lát egy fiatal párt egyetemi lakosztályuk teraszán, hajnali kettőkor. Az elején mit sem sejtenek arról, hogy ez lesz valamennyiük életének talán leghosszabb éjszakája.