7 kérdés – Szűcs Krisztián

  • Iványi Zsófia
  • 2012. április 18.

Zene

A Heaven Street Seven és a Twist frontemberétől, a Budapest Bár egyik meghatározó tagjától megtudtuk, hogyan vészelné át, ha egy napra nővé változna, de azt is elárulta, hogy melyik magyar rajzfilmfigurára hasonlít nagyon, és hogy melyik lemezt hallgatta kizárólag egy hónapon át.

1. Kitől kérnél autogramot?

John Lennontól és Dosztojevszkijtől.

2. Mi a luxuskiadásod?

Néha utazgatok erre-arra – ha az luxus, akkor az.

3. Harry Potter vagy Háború és béke?

A Háború és békét illik nagyra értékelni, bár szerintem azoknak az embereknek a kilencven százaléka, akik hivatkoznak rá, nem is olvasta − mint ahogy én sem. A Harry Pottert valószínűleg könnyebb megnézni, mint a Háború és békét elolvasni.

4. Melyik kitalált figuránál érezted leginkább, hogy mintha rólad mintázták volna?

Régen, amikor még volt hajam, azt mondták, olyan vagyok, mint Pityke őrmester. Nagyon bírtam azt a rajzfilmet, és (bár akkoriban nem analizáltam sem magamat, sem Pityke őrmestert) azt hiszem, tényleg lehet köztünk valami hasonlóság.


Fotó: Németh Dániel

5. Mit tennél, ha nő lehetnél egy napra?

Nem lennék nő. Ha ez mindenképp bekövetkezne, akkor átboroznám azt a napot.

6. Mit töltöttél le utoljára?

A régi hiányosságokat szoktam így pótolni. Legutóbb talán a Hold című filmet néztem meg, ami nagyon tetszett.

7. Melyik lemezt hallgatva érezted legutóbb, hogy ez a legjobb dolog a világon?

Most voltam egy hónapig Kínában, ahová elég kevés zenét vittem magammal. Nálam volt az MGMT utolsó lemeze, és gyakorlatilag csak azt hallgattam egy hónapon keresztül – úgyhogy az biztos tetszett.

A Heaven Street Seven nemrég bemutatott friss klipje itt látható; a Budapest Bár április 19-én a pécsi Urániában, 23-án a budapesti MOM Kulturális Központban lép fel.

Figyelmébe ajánljuk