Budapesten koncertezik Sting

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Zene

Május utolsó napján a Budapest Arénában ad koncertet az egykori Police frontembere.

A 17-szeres Grammy-díjas énekes-zenész setlistjében bizonyára ott lesznek majd a legnépszerűbb slágerei, a Police együttessel és szólóban írt számai egyaránt. A koncerten többek között olyan időtlen klasszikusok csendülnek fel, mint a Fields of Gold, a Roxanne, az Every Breath You Take vagy a Message in a Bottle.

A budapesti koncertre jegyeket elsőként a hivatalos Sting rajongói klub tagjai vásárolhatnak a művész weboldalán. Az elővásárlási lehetőség a regisztrált Live Nation tagok számára is elérhető lesz november 22-től, a teljeskörű jegyértékesítés november 24-én indul.

Sting, akinek az igazolványaiban a Gordon Sumner név szerepel, eddig tizenöt stúdióalbumot készített, legutóbb tavaly jelent meg lemeze The Bridge címmel. A világjárvány alatt írt és rögzített dalok témái a személyes veszteséggel, az elkülönítéssel, a zűrzavarral, a bezártsággal, a rendkívüli társadalmi és politikai felfordulással foglalkoznak.

Sting változatos és rendkívül sikeres karrierje során elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számos elismerést és több mint 100 millió eladott lemezt produkált. Az újhullám egyik meghatározó zenekarának, a Police-nak 1977 és 1983 között volt énekese és basszusgitárosa, Andy Summers gitáros és Stewart Copeland dobos mellett. 1984-től dolgozik szólóban.

A 72 éves énekes első budapesti koncertje 1988-ban az Amnesty International turnéja során volt, amikor Peter Gabriellel, Bruce Springsteennel és Tracy Chapmannel a Népstadionban lépett fel. 2004-ben 250 ezer ember előtt zenélt az ingyenes Kapcsolat koncerten a fővárosi Felvonulási téren. Legutóbb tavaly októberben adott koncertet Magyarországon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk