Dallal köszöntötte Bródy János Novákot és Vargát

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Zene

A zenész a Miért hagytuk, hogy így legyen? dal pár sorát küldte el.

„Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa

Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra

Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk

Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk, minden álmunk” 

üzente Bródy János Facebookon a szombaton posztjáról lemondott Novák Katalinnak és Varga Juditnak. A zenész csak annyival kommentálta, hogy „Novák Katalinnak és Varga Juditnak szeretettel…”

Bár az üzenet mellé nem fűzött értelmezési kisokost, annyira nem nehéz kitalálni, mire gondolt Bródy az egyértelmű aktuálpolitikai üzenetek mellett: a Miért hagytuk, hogy így legyen? Bródy János és Illés Lajos közös szerzeménye, 1973-ból, a dalt az Illés együttes adta elő, melynek Szörényi Levente is tagja. A kegyelem ügyben Szörényi Levente neve is előkerült, egyike volt ugyanis Novák tanácsadóinak egészen Gundel Takács Gábor és Lackfi János lemondásáig.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk